Büntetőfékezéssel okozott balesetet, bukta a jogsiját

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-03-06, 13:11

A 32 éves férfi teljesen indokolatlanul lépett rá a fékpedálra.

2020. március 4-én 7 óra 40 perc körül egy fiatal budapesti férfi balesetet okozott a 71-es számú főúton indokolatlan fékezésével.

A 32 éves férfi a négysávos úton közlekedett az autójával, amikor a reggeli órákban utolért egy másik gépkocsit. Néhány szempillantással később a fővárosi sofőr sávot váltott, majd heves mutogatásba és dudálásba kezdett, mire a mellette közlekedő jármű vezetője visszaintett neki.

Sérült személygépkocsi a 71-es főút leállósávjában

A budapesti férfi ezt látva teljesen begőzölt, megelőzte a mellette haladót, majd visszasorolt a külső sávba és váratlanul fékezésre kényszerítette a mögötte közlekedő autóst. A vétlen járművezető már nem tudta időben lereagálni a helyzetet, ezért hátulról belement a büntetőfékező sofőr kocsijába. A balesetben senki sem sérült meg, az autókban viszont anyagi kár keletkezett.

Közúti balesetben megsérült autó szemből lefotózva

A helyszínre kiérkező rendőrök elfogták és előállították a balesetet okozó budapesti járművezetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, miután elvették tőle a vezetői engedélyét. A férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek