2023. március 31. | 11:24

A sztárfocista egyik kedvenc éttermébe látogatott el a hipersportautóval párja társaságában, ahol természetesen nem hagyták békén a rajongók és a fotósok.

Cristiano Ronaldo jelenleg is a világ egyik legjobban kereső focistája. Bár élete nagy részét a meccsekre való felkészülés és az edzés teszi ki, valószínűleg jócskán jut ideje élvezni a luxust, amiben él.

Éves szinten nagyjából 200 millió eurót kereshet focizással, ez átszámolva nagyjából 76,2 milliárd forint. Ennyiből simán kijönnek a drágább luxus- vagy éppen hipersportautók.

Ezzel ő rendszerint él is, és ahogy arról már beszámoltunk korábban, nemrég vett egy Bugatti Centodiecit, amiből összesen csupán 10 darabot gyártottak. Ez az autó jelenleg olyan tízmillió euró körül lehet, tehát olyan négymilliárdnyi forintot fizethetett érte a sztárfocista.

Ebben az autóban mentek párjával Madridba, ahol törzshelyén, a Zuma étteremben vacsoráztak. Később ezzel az autóval is hajtott el, bár látszik rajta, hogy zavarja a sok körülötte hemzsegő, telefonját nyújtva videózó ember.

A Bugatti Centodieci egy igazán érdekes autó, egy korábbi legenda, az EB110 vonalait idézi. Itt a gyártó még mindig a nyolcliteres, W16-os motorját használja, amit egyszerre négy turbó tölt.

Így a teljesítménye 1578 lóerő és tartozik hozzá 1600 Nm forgatónyomaték, amit egy 7 sebességes duplakuplungos váltónak és az összkerékhajtásnak kell elviselnie. Ilyen számokkal az autó 2,4 másodperc alatt éri el a 100 km/órát álló helyből, de a 300 is csak 13,1 másodpercbe telik.

Ezek a számok annak fényében lenyűgözők, hogy a Centodieci amúgy majdnem 2 tonna kereken. Ilyen adatok mellett biztosan nem okozna neki gondot 400 km/óra felett menni, azonban az elektronika 380-nál sajnos tilt.

Bugatti