A CarBuzz értesülése szerint Cristiano Ronaldo rendelt magának egy Bugattit. A portugál futballsztár autógyűjteménye a Bugatti Centodieci egyik példányával bővül majd jövőre.

A Bugatti a Centodiecivel az ikonikus EB110 előtt tiszteleg, amely a 90-es években visszarepítette a céget az autóipar csúcsára. Tavaly egyébként felröppent az a hír, miszerint Ronaldo vásárolta meg a 18 millió dollárba kerülő Bugatti La Voiture Noire-t, de ezt a pletykát aztán CR szóvivője megcáfolta.

Bugatti Centodieci

A Centodieci a vállalat 110. évfordulója alkalmából készül el, a típusból mindössze 10 példány készül 9 millió dolláros darabáron (vagyis mai árfolyamon számítva 2,9 milliárd forintot kellene leszurkolni egyetlen példányért). Vagyis fele annyiba kerül, mint a La Voiture Noire. De nem biztos, hogy Ronaldo rosszul döntött!

Bugatti Centodieci

A La Voiture Noire 1500 lóerős teljesítménye persze nem gyenge, de akkor mit mondjunk a Centodieci motorterében elhelyezett 8-literes, tizenhat hengeres erőforráshoz, amely 1600 lóerő leadására képes? A Centodieci 2,4 másodperc  alatt gyorsul 100 km/h-ra, a 300-as sprintet pedig 13,1 másodperc alatt teljesíti. Az elektronikusan leszabályozott 380 km/h-s végsebesség is mutatja, hogy hatalmas erő lakozik a kocsiban.

Bugatti Centodieci

A Centodiecik kiszállítását 2021-ben kezdi meg a gyártó a megrendelők irányába, vagyis Ronaldo csak jövőre lesz egy nagyon szűk elit klub tagja. A Juventus focistájának egyébként már van két Bugattija, egy Bugatti Chiron és egy Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse is ott figyel a garázsában.