Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-1 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Csaló taxis hiénák vadásznak a külföldiekre az atlétikai világbajnokság környékén

2023. augusztus 22. | 14:30

A sportesemény szervezői közleményt adtak ki, amelyben a cégjelzés nélküli csaló taxisokra hívták fel a figyelmet.

Javában zajlik Budapesten az atlétikai világbajnokság, amely számos turistát vonz a magyar fővárosba. Annak ellenére, hogy mérsékelt az érdeklődés az esemény iránt, megnövekedett a forgalom a Nemzeti Atlétikai Központ környékén.

A sportesemény szervezői most egy közleményt juttattak el az MTI-hez, amelyben felhívják a figyelmet arra, hogy a létesítmény melletti benzinkúton és annak környékén cégjelzés nélküli csaló taxis hiénák vadásznak, főleg külföldi utasokra.

Több bejelentés is érkezett, amely szerint olykor 100 ezer forintos ajánlatot tesznek egy-egy fuvarért a csalók. A külföldiek jellemzően nincsenek tisztában az itteni tarifákkal, így őket könnyebben át tudják verni.

„A Budapest 2023 Nzrt. csak hivatalos taxis társaságokkal javasolja az utazást, és levélben fordul Budapest Főváros Kormányhivatalához, amelytől azonnali intézkedést sürgetve kéri, hogy akadályozza meg, hogy további sérelem érje a vendégeket" - közölték.

Az már más kérdés, hogy ez a magyar nyelvű közlemény hogyan fogja segíteni a külföldieket abban, hogy ne sétáljanak bele ezekbe a csapdákba, de a lényeg az, hogy a szervezők most már elmondhatják, hogy ők mindent megtettek.

Korábban is nagy port kavart az a hír, amikor a rendőrök zavarták el a Keleti Pályaudvar környékéről azokat a taxisokat, akik ukrajnai menekülteket akartak a piaci ár többszöröséért szállítani. A BKK akkor közleményben ítélte el a menekültek kizsákmányolására irányuló magatartást.

MTI

Máthé Zoltán / MTI
Rengeteg parkolóhelyet felszámolnak Józsefvárosban Vezette a versenyt, végül be kellett tolja a célba az autót egy banális hiba miatt - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!