A Tesla két hónapja mutatta be a Cybertruckot, és azóta nem szakad el ettől a témától az internetes közösség. Elon Musk azóta még külön ruhákat is piacra dobott.  Természetesen rendhagyó formavilága nagyobb felhajtást keltett mint maga a technológia, amire épül. Több hír is szárnyra kelt, miszerint szemtelenül olcsó előállítási költsége lehet, ezt támasztják alá az alábbi DIY ( Do it yourself), azaz a csináld magad videók, melyekből rengeteg található a világ minden tájáról. Az alábbi cikkben összegyűjtöttem néhányat. Kezdjünk is bele!

Az első projekt a MakerBeta nevű kínai YouTube felhasználó csatornáján található. Ebben egy leselejtezett Jinbei kisteherautó adja az alapot, amelyet meglepően igényes és precíz munkával változtatnak Cybertruck kinézetűre. A tengelyeken és az erőátviteli rendszeren kívül mondjuk nem sok maradt a kisteherautóból. Kicsit olyan, mintha hotrod ihletésű lenne az egész és még LED-es fényszórókat is kapott. Íme a videó róla:

Az oroszokat különösen érdekli a Cybertruck, mivel számos videó található tőlük, a magyarok mellett talán ők a másik olyan nép, akiknél soha, semmin nem szabad meglepődni, mert nagyon találékonyak.

Ezt  bizonyítja a „Cannon Garage” (Пушка Гараж) csatornán található videó is, ahol egy régi Ladát szabnak át. A sok hegesztés és átalakítás végére rá sem lehet ismerni a szebb napokat is látott modellre. A videó hosszú és orosz, de a YouTube automatikus feliratot tud generálni hozzá.

Ha ez a 43 perces videó túl hosszú, akkor nézd meg az ABC News 1 perces összefoglalóját vagy a Cannon Garage követő videóját, amelyben karácsonyi díszbe öltöztetik az elkészült autót.

A következő videó a szintén orosz, Garage 54 Youtube csatornáján található. Ebben egy régi UAZ orosz katonai járgány alvázára építik a kasztnit. Végül egy ésszerű és pontos megjelenésű „valami” lesz belőle.

A linkre kattintva láthatsz egy másik videót is a Garage 54-től, amely megmutatja, hogy a teherautó havas terepen is megállja a helyét.

Van egy amerikai változat, amely kevésbé kidolgozott mint a fent említett orosz kollegák kísérletei, viszont egy gegnek jó a kartonlapokkal körbevett F-150.

Ennek szöges ellentéte a The Hacksmith csatornán található kimondottan igényes videó, amelyben egy 1:2 méretarányú Cybertruck-ot építenek saját elektromotorokkal kiegészítve. Ők 3 videót töltöttek fel a netre, amelyben végig kísérheted az építés fázisait.

 

 

A következő videó Németországból származik, ebben egy 250W-os gokart alapra építenek egy mini Cybertruckot egy kis fa, némi festék és néhány 3D-s nyomtatott egység segítségével.

A következő képsorok láttán elmosolyodtam, mivel, áhh inkább nézd meg magad!

Ezek mellett fut egy Lego Ideas projekt is, amely elérte a Legót is, szóval már mérlegelik, hogy készíthetnek-e hivatalos Cybertruck Legót.

Ha ez nem lenne elég, akkor már Cybertruck ihletésű motorkerékpár is felbukkant Los Angelesben. Íme:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spy’d a new @teslamotors #cybercycle today in LA! Lol #handmade @caseyneistat @tackleboxfilms @forward_post @jessewelle

Shaun Silva (@shaunmfsilva) által megosztott bejegyzés,

Nyilván rengeteg agymenés található még a világhálón. Írd meg kommentben, hogy ha te is tudsz valami megmosolyogtató DIY videóról!

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).