2012 óta már ötször tudott nyerni az Audi a Nürburgringen a 24 óráson, ami egy nagyon nagy eredmény a német márka számára. Ennek örömére adják ki a limitált kiadású Audi R8 Green Hell Edition modellt, amely az R8 LMS előtt tiszteleg. Többféle színváltozat is elérhető lesz ami a külsőt illeti, hiszen lesz Tioman zöldben, fehérben, feketében és szürke színárnyalatban is. De a különleges zöld szín esetén is van rajta azért matt fekete szín is, ami esetén nagyon jól néznek ki a 20 colos, piros betétekkel rendelkező kerekek.

Audi R8 Green Hell Edition és a R8 LMS versenyautó egy pályán elölről

Ami a belső teret illeti, rengeteg az Alcantarával bevont felület, ilyen a kormány, a középső kartámasz és például a sebességváltó karja is. Ezeket kontrasztos kékes-zöld varrásokkal egészítették ki. A géptető alatt természetesen egy 5,2 literes, V10-es szívómotor dolgozik, amely így 620 lóerővel hajtja meg az autót. Mindezt támogatja a hétsebességes automata Quattro összkerékhajtás. Ezzel tud mindössze 3,1 másodperc alatt 0-ról 100 km/órára gyorsulni, maximális sebessége pedig eléri a 331 km/órát.

Audi R8 Green Hell Edition belső tere oldalról

A németországi gyárból fog kigurulni ez az 50 gépjármű (mert csak ennyit készít belőle az Audi), ahol az Audi Space Frame vázat is készítik az R8 LMS versenyautóhoz. Az ára Németországban 233 949 euró lesz, ami az aktuális mai árfolyamon átszámolva több mint 85 millió forint.