2022 első felében húzhatják fel az első épületeket a debreceni BMW-gyár területén, a vállalat a tervezési, minősítési és képzési feladatoknak, valamint a humánerőforrás- és menedzsmentfunkcióknak otthont adó épületek felépítésére fekteti a hangsúlyt januártól. Közben persze az üzem építésével párhuzamosan infrastruktúra-fejlesztési munkák is zajlanak a térségben, ebbe enged betekintést egy friss videó.

Egy üzem felépítése hatalmas munkát igényel, naponta több ezer ember dolgozik azon, hogy megteremtsék a megfelelő logisztikai hátteret a gördülékeny autógyártáshoz. Értelemszerűen a debreceni BMW-gyár sem kivétel, annak környékén is zajlanak a vasúti és egyéb építkezések, hiszen folyamatosan jönnek-mennek majd a kamionok és vonatok, amik hozzák a nyersanyagokat, aztán viszik a kész autókat.

A debreceni BMW-gyárban 2025-ben startolhat el a Neue Klasse architektúrára épülő elektromos autók gyártása. Az üzemben évente 150 ezer gépkocsit gyártanak majd, és több mint ezer új munkahelyet teremtenek.

A már említett videóban látható, hogy szinte teljesen elkészült már a vasúti leágazás, de a megerősített úthálózat kialakításával is jól halad a kivitelező. Az új sínpár a környező főútvonalakat is érintette, emiatt a 33-as számú útra ideiglenes vasúti átjáró épült, amit később egy 2×2 sávos útkereszteződésre cserélnek. A magyar BMW-gyár környezetében új útszakaszok és körforgalmak is épülnek, így az üzem és a 100 hektáros beszállítói park is körbejárhatóvá válik.