szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Meghatározó pillanathoz közeledik a debreceni BMW-gyár

2021. december 08. | 10:08

Látványos változásra lehet számítani januártól.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a BMW átvezényli Hans-Peter Kemsert Debrecenbe, aki az üzemigazgatói posztot fogja betölteni a német vállalat magyarországi üzemében. A lipcsei BMW-gyárat otthagyó vezető felel a látványos építési munkák megszervezéséért és levezényléséért, az első épületeket 2022 elején húzhatják fel, már Kemser felügyelete alatt - értesült a Magyar Nemzet.

Kemser 2015 óta irányította a lipcsei üzemet, ahol a BMW 1-es és 2-es sorozatú modelljeinek, valamint az i3-nak a gyártásáért felelt, tehát értékes tapasztalatokat hoz magával Magyarországra. Milan Nedeljkovic gyártási igazgató egy interjúban elmondta, biztosak benne, hogy Kemser képes lesz sikeresen felfuttatni a debreceni egységet, az autógyártásban szerzett jártasságának köszönhetően.

A BMW a tervezési, minősítési és képzési feladatoknak, valamint a humánerőforrás- és menedzsmentfunkcióknak otthont adó épületek felépítését helyezi előtérbe az előttünk álló évben, a technológiai épületek (présüzem, szerkezetépítő részleg, karosszériafényező műhely, összeszerelő csarnok) felépítésére vonatkozó pályázati kiírásokat pedig a közeljövőben tervezi megnyitni.

Az üzem építésével párhuzamosan infrastruktúra-fejlesztési munkák is zajlanak a térségben, a 33-as főút egy részét négysávosra bővíthetik az újévben, ha a kormány biztosítja az ehhez szükséges forrást. A főúttal párhuzamosan kerékpárút, valamint Kismacs térségében zajvédő fal épülhet.

A debreceni BMW-gyárban 2025-ben startolhat el a Neue Klasse architektúrára épülő elektromos autók gyártása. Az üzemben évente 150 ezer gépkocsit gyártanak majd, és több mint ezer új munkahelyet teremtenek.

2022-ben érkezhet a Toyota Prius ötödik generációja A tervezettnél kevesebb munkahelyet szüntet meg a Renault

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!