A Nurol Makina nevű cégtől vásárol páncélozott harci járműveket a Magyar Honvédség – írta meg az Euronews a HVG-re hivatkozva. A lap szerint az üzlet értéke körülbelül 3,5 milliárd forint.

Török felségjellel ellátott páncélozott harci jármű

Úgy hírlik, hogy nem az állam fogja állni a cechet, a magyar katonák egy magyar közvetítő cégen keresztül jutnak majd hozzá a masinákhoz. Felszereléstől függően egy ilyen harci jármű értéke félmilliárd forint körül mozog, szóval sanszos, hogy 6-7 darabot fog leszállítani a Nurol Makina.

Az üzletet lebonyolító HT Divison nevű cég félig azé a Suat Gökhan Karakusé, aki egyébként a mai napig tulajdonosa és ügyvezetője a Dunakeszin működő Ege Tile Kft.-nek. Karakus arról is ismert, hogy jó barátságban van Adnan Polattal, aki pedig Orbán Viktor miniszterelnökkel ápol jó viszonyt.

Harckocsikkal egyébként te is összefuthatsz a napokban, a Magyar Honvédség katonái ugyanis részt vesznek a Slovak Shield 2019 nevű nemzetközi gyakorlaton, emiatt pénteken és szombaton 6 óra és 13 óra között megnövekedett katonai-járműforgalom várható a Tata-M1-M0-M2-2-es út-Parassapuszta határátkelő útvonalon.

A Nurol Makina által gyártott 300 lóerős harckocsik végsebessége 140 km/h-ban van megadva, az nem rossz egy 10 tonnás vastól: