Néhány nap múlva, egészen pontosan szeptember 5-én árverésre kerül az Egyesült Királyságban egy Aston Martin DB4 GT Zagato, amely 59 évvel ezelőtt, 1961-ben gördült le a gyártósorról. Az autó új tulajdonosának a várakozások szerint legkevesebb 9 millió dollárt kell letennie az asztalra, de a végső összeg akár 12 millió dollárra is felkúszhat.

A DB4 GT Zagato egy kisszériás sportautó, melyet Ercole Spada és az olasz Zagato műhely alakítottak át. A gyönyörű dizájnnal rendelkező verda az 1960-as Londoni Autószalonon tette le a névjegyét. Eredetileg 25 darabosra tervezték a szériát, de a kereslet hiánya miatt végül csak 20 darabot gyártottak belőle, az utolsó 5 példány soha nem készült el. Ritkasága miatt hihetetlenül drágának számítanak a DB4 GT Zagatók, a gyűjtők mondhatni ölre mennek értük.

A most árverésre kerülő Zagato meggypiros színben pompázik, a meghajtásáról pedig az Aston Martin által gyártott 3,7 literes soros 6 hengeres motor hívatott gondoskodni, amely 314 lóerő leadására képes. A 4 sebességes kézi váltóval ellátott kocsi (amely 6,1 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára) végsebessége 246 kilométer/óra. Összehasonlításképp, a sima DB4-ek 240 lóerővel, a DB4 GT-k pedig 302 lóerővel rendelkeztek/rendelkeznek.

Az árverésre kerülő Zagato első tulajdonosa két évtized alatt összesen 24 000 kilométert pakolt a kocsiba. Az autó mostani tulajdonosa 1985-ben jutott hozzá a ritka négykerekűhöz, azóta több mint 48 ezer kilométert ment a szemet gyönyörködtető járművel.