Manapság új autó elképzelhetetlen érintőkijelzős szórakoztató berendezések nélkül. Néha úgy tűnik, hogy a nagyobb gyártók kifejezetten sportot is űznek abból, hogy ki tud több, nagyobb vagy látványosabb kijelzőcsomaggal előrukkolni. Élen járt ebben a PSA-csoport is, amely az egyik első olyan konszern volt, ahol belefért az is, hogy a szellőztetőrendszer kapcsolóit is a kijelzőkbe integrálják.

fotó egy DS7 autó fekete belső teréről
A pár napja bemutatott felfrissített DS7 belsejét még kijelzők uralják. Hamarosan másként lesz? / Fotó: DS

Ehhez képest Thierry Métroz, a DS dizájnfőnöke meglepő kijelentéseket tett.

Az a célunk, hogy megszabadítsuk az autóinkat az összes kijelzőtől. Az a baj velük, hogy ha leállítjuk az autót, akkor csak egy nagy, fekete, ujjlenyomatokkal teleszórt téglalap marad a színes kijelzők helyén. Ez nem túl szexi és nem is sugároz luxus minőséget" - mondta Métroz, aki pár mondattal később kifejezetten hülyeségnek nevezte az autók műszerfalait kijelzővé alakító trendet.

A dizájnfőnök egyelőre nem mondta el, hogy pontosan milyen megoldáson dolgozik a csapatával, de annyit elárult, hogy a végeredmény valami kevésbé tolakodó dolog lesz, amitől azt remélik, hogy nyugodtabb légkört teremthet az autóikban tartózkodóknak.