Macsuga János

Oldalak

Macsuga János2022. július 10.

Porsche Tapiro, az egyik első ékalakú sportautó

Az Italdesign egyik korai agymenése a '70-es évekből nem érte el a sorozatgyártást, története mégis érdekes.

Macsuga János2022. július 28.

Guiness rekorddöntés a Mount Everesten villanyautóval

Egészen különleges autós rekorddöntési verseny van kibontakozóban a világ legmagasabb hegycsúcsára, a Csomolungmára. De miért nem elég a világ legdurvább versenypályája, a Nordscleife az autók összemérésének? És mi érteme van négyezer méter fölé villanyautó-töltőt telepíteni? A hangsúly az oxigénen van.

Macsuga János2022. július 26.

20. születésnapján megjáratták az Audi RS6 összes generációját

Két évtizede, hogy bemutatták az Audi nehézbombázóját, az RS6-ot. Az esemény megünnepléseként a márka közös fotózásra hozta össze a négy generációt, így mi is áttekintjük a turbós nagyágyúk mérföldköveit.

Macsuga János2022. július 25.

Milyen hétüléses autókat lehet még állami támogatással vásárolni?

Rezsicsökkentés-csökkentés, chiphiány, ellátásilánc-problémák...Egy sor tényező befolyásolja a hazai újautó-vásárlást, amelyeket tetézi, hogy júliusban a kormány hárommilliárd forinttal csökkentette a hétüléses autókra igényelhető támogatási keretet. Kinyírták ezzel a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményét? Egyáltalán lehet még kapni a támogatási időn belül hétüléses autót? Cikkünkben ezeknek a kérdéseknek jártunk utána a Pénzügyminisztérium és a hazai autóimportőrök segítségével.

Macsuga János2022. július 21.

400 milliárd forintból bővül a kecskeméti Mercedes-gyár

Nincs egy hónapja, hogy bejelentették az A- és a B-osztály gyártásának kivezetését, máris kiderült, hogy pontosan mi indokolta ezt a lépést.

Macsuga János2022. július 21.

Ennyibe kerül mostantól otthon villanyautót tölteni

Az ígéreteknek megfelelően a mai Magyar Közlönyből kiderült, 2022. autusztus 1-jétől mennyivel kell többet fizetnünk az elektromos áramért és a gázért. A villanyon a vártnál jóval kevesebbet emeltek.

Oldalak