Duplán díjazták a pitypangból készült abroncsot

Tóth Balázs
Közzétéve:
2020-07-27, 13:15

Elsöprő sikert aratott a gumipitypang projekt.

Még 2018 őszén olvashattál itt az Alapjáraton arról, hogy a Continental azon ügyködik, hogy pitypangból gumiabroncsot készítsen. A munka gyümölcse beérett, olyannyira, hogy a Continental Urban Taraxagum kerékpár-gumiabroncsa két díjat is bezsebelt.

A Red Dot Design díjra az abroncs a futófelületének kialakítása miatt szolgált rá, az ugyanis a növény sejtjének alakját jeleníti meg. A Focus E-Bike magazin az E-Bike Design & Innovation díjat a „Fenntartható és Zöld” kategóriában ítélte oda a Continental különleges termékének.

„Nagyon örülünk ennek a két díjnak. Jól tükrözik az „Urban Taraxagum” kerékpár-abroncsunk kimondottan nagy sikerét és fenntarthatóságát. A Korbachban gyártott termékünk aktívan járul hozzá a környezetbarát mobilitáshoz és ez által a még magasabb szintű fenntarthatósághoz” -  mondta Thomas Falke, a Continental kétkerekű járművekre gyártott gumiabroncsaival foglalkozó üzleti egység vezetője.

„A pitypanggumiból készült abroncsaink fontos részét képezik a kiterjedt fenntarthatósági tevékenységeinknek, és annak a nagyratörő célkitűzésünknek, hogy termékeinket, termelési folyamatainkat, valamint kutatásainkat és fejlesztéseinket még fenntarthatóbbá tegyük. Az arra való törekvéseink, hogy ne kelljen többé a fontos gumianyagot a trópusokról importálnunk, hanem ehelyett saját magunk hozzuk létre olyan közel az abroncsüzemeinkhez, amennyire csak lehet, jelentős mértékben hozzájárulnak a környezet védelméhez” - tette hozzá Claus Petschick, a Continental gumiabroncs üzletágának fenntarthatósági igazgatója.

A Continental hosszútávú gumipitypang projektjének fókuszában az áll, hogy a gyermekláncfűből kinyert természetes kaucsuk felhasználásával kétkerekű járművek, személyautók és haszongépjárművek számára is gumiabroncsot gyártsanak, mi több, gumiból készült alkatrészeket is szeretnének piacra dobni. Kamionok számára tesztabroncsokat már készítenek.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Continental téli és nyári gumi féktáv teszt
2019. október 23.
A Continental szakértői bemutatták, mi mindenre kell odafigyelni az autó abroncsaival kapcsolatban.
Volkswagen Touareg vizes úton
2016. június 06.
Hamarosan ideje lecserélni a nyári gumikat télire, de nem árt, ha valamit ellenőrzöl.

További hírek