Durva balesetet okozott a Teslára vadászó Dodge Challenger sofőrje – VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-04, 12:36

Az izomautót terelgető sofőr nem bírta megemészteni, hogy egy villanyautó lehagyta őt az autópályán.

Hatalmas balesetet rögzítettek az autópályán nagy sebességgel közlekedő Tesla Model 3-as külső kamerái. A videóban látható Dodge Challenger az elektromos autóval versenyzett a sztrádán, amikor hátulról kőkeményen felöklelt egy személyautót.

Az előzményekről annyit tudni, hogy a Tesla komoly tempót diktálva közlekedett a Los Angeles-i autópályán, a vágta közben folyamatosan előzgette a nála sokkal lassabban haladó járműveket, vagyis ugrált a sávok között, ilyen figurákkal idehaza is elég gyakran lehet találkozni.

A száguldozás közben a Model 3-as egy Dodge Challenger mellett is elhúzott, amit az izomautó sofőrje nem vett jó néven, így azonnal beletaposott a gázpedálba. Meg akarta mutatni a Teslát vezető alaknak, hogy vele ne szórakozzon holmi villanyautós, úgy érezte, hogy két dudás nem férhet meg ugyanabban a csárdában.

A Dodge gyorsan fel is zárkózott, az idegből vezető személy talán már azt figyelte, hol tud befurakodni a Tesla elé, amikor hirtelen telibe trafált hátulról egy szabályosan közlekdő személyautót. Az izomautót terelgető sofőr a szemére leereszkedő vörös köd miatt nem mérte fel jól a távolságot a két jármű között, nagyon későn lépett rá a fékpedálra, ha egyáltalán rálépett.

Hatalmas baleset az autópályán

Bár a pontos előzményeket nem ismerjük, a balesetért elsősorban a Challanger sofőrje okolható, mert nem tudott önmérsékletet gyakorolni. Közvetett módon azonban a Tesla sofőrje is közrejátszott a történtekben, hiszen viselkedése felhívás volt egy keringőre. Azt nem tudni, hogy a balesetnek voltak-e sérültjei, remélhetőleg mindenki megúszta kisebb-nagyobb karcolásokkal a csattanást. 

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Tesla Model 3 szemből
2019. június 16.
A Model 3 a világ összes elektromos autóját kenterbe veri, ha a minél gyorsabb feltöltésről van szó.

További hírek