péntek - 2022. augusztus 12.
21.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 480 Ft
100 720 Ft
D 480 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A szekérkerekeken guruló Dodge Challenger a nap szenzációja – VIDEÓ

Flúgos az, aki ilyet tesz egy izomautóval? Ezt döntse el mindenki maga.

Mindenki a csodájára járt annak a Dodge Challenger Hellcatnak, amely szekérkerekeken gurult egy kisváros utcáin. A furcsa szerzettel aztán a gumiégetés rejtelmeiben is elmerült a sofőr egy kevésbé zsúfolt, ám rossz minőségű útszakaszon.

WhistlinDiesel volt az, aki elhozta nekünk a szögletes kerekeken guruló GMC Sierrát, most pedig az a ragyogó ötlete támadt, hogy keresztez egy Dodge Challengert és egy lovasszekeret, mert miért ne?  Ezek persze nem klasszikus szekérkerekek, azok ugyanis fából készültek, ezek pedig fémből vannak, és még vékony abroncsokat is kaptak. A tengelyeket meg kellett hosszabbítani, hiszen ezek a gurulók nem fértek volna el a kerékjáratokban. Szintén nagy különbség, hogy a régi szekereket 2-4 ló húzta, ebbe a Challangerbe pedig 700 lóerő szorult. Azért nem ugyanaz a kávéház, na.

Az emberek nagyot néztek a jármű láttán, sokan készítettek fotókat és/vagy videókat a nem mindennapi jelenségről. A sofőr szerencséje, hogy a rendőrök nem kapták el őt, mert biztonságtechnikai szempontból a Hellcat nem igazán felelt meg az Amerikában érvényben lévő szabályozásoknak, az úttartása sem volt az igazi. Az sem megszokott dolog, hogy egy Challengert előzgetni kell az úton, mert nem lehet vele gyorsan menni, ez pont fordítva szokott lenni.

Az elmaradhatatlan gumiégetés is bekerült a YouTube-ra feltöltött videóba (amíg a vékonyka abroncsréteg bírta a terhelést), de aztán elakadt a kocsi, segítséget kellett hívni hozzá, mert szó szerint elásta magát az izomautó. Hogy ezt hogyan sikerült összehoznia a járművezetőnek? Minden kiderül a videóból.

Ha érdekelnek az amerikai sportautók, akkor ezt a videót feltétlenül nézd meg!

Motor1

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!