vasárnap - 2022. december 04.
6.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Durva összegre büntették Ausztráliában a Mercedest, mert rosszul kezelt egy visszahívási akciót

2022. szeptember 02. | 16:00

Súlyos összeget kell fizetnie a Mercedesnek Ausztráliában, mert egy légzsákokkal kapcsolatos visszahívási akciót a hatóságok szerint nem kezeltek elég szigorúan.

A Mercedes Takata légzsákokkal kapcsolatos visszahívási akcióját bírálták az Ausztrál hatóságok, miután rájöttek, hogy a gyártó nem kezeli elég komolyan a helyzetet. A gyártó ügyfelei felé irányuló kommunikációban a probléma egyszerű hibaként van feltüntetve, ami nem is kifejezetten veszélyes, vagy sürgős, ezzel a gyártó valószínűleg a pánikkeltést és az ezzel járó vásárlóvesztést akarta elkerülni.

Ezzel szemben az Ausztrál Versenyügyi és Fogyasztói Bizottság szerint a probléma igenis súlyos, és potenciálisan halálos problémának nevezték a légzsákok hibáját. Több vásárlóval is beszéltek a visszahívás körülményeiről, ezek alapján a Mercedesre 12,5 milliós bírságot szabtak ki ausztrál dollárban, ez átszámolva bő 3,4 milliárd forint.

Ez az összeg már a Mercedes számára is szemmel látható, ezen felül az ausztrál hatóságok kötelezték a gyártót, hogy vegye komolyabban a kockázatot és tisztán kommunikáljon ügyfeleivel. A Mercedes a Reuters megkeresésére nem reagált az esettel kapcsolatban.

Automotive News Europe, Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!