A Genoa labdarúgócsapatának kapusa, Federico Marchetti elég lelombozó hírt kapott a minap. A 11-szeres olasz válogatott kapus éppen csapata edzésén vett részt, amikor arról értesült, hogy a 300 ezer fontos (121 millió forintos) Ferrariját összetörte az autómosó egyik dolgozója.

Összetört Ferrari 812 Superfast
Forrás: Autoblog

A Ferrari 812 Superfast volánja mögé pattanó munkatársnak a Genoa edzőközpontjához kellett volna visszavinnie az autót, de menet közben elveszítette uralmát a kitakarított és lemosott verda felett. A Ferrari korlátnak csapódott, de előtte még néhány utcán parkoló autónak is nekiment. A balesetben szerencsére senkinek sem esett bántódása.

„Nagyon sajnálom a történeteket. Szerencsére senki sem sérült meg, ez a legfontosabb” – írta Marchetti a közösségi oldalán.

Federico Marchetti
Federico Marchetti

A 12 hengeres 812 Superfast a Ferrari történetének egyik legerősebb és leggyorsabb modellje, gyakorlatilag az F12 Berlinetta átdolgozott változata. A 6,5 literes, V12-es motor 800 lőerőt ad le, a maximális nyomatéka pedig 718 Nm 7000 fordulat/percen, amelynek 80 százaléka már elérhető 3500 fordulat/percnél is. A 812 Superfast duplakuplungos sebességváltójához speciális sebességfokozatok vannak rendelve. A modell végsebessége elérheti a 340 kilométer/órát.