A Honda 1992-ben úgy döntött, hogy készít egy teljesítményközpontú kivitelt az NSX-hez, így született meg az NSX Type R, más néven az NSX-R. A japán autókra specializálódott Torque GT mindig átnyálazza a japán autóárveréseket, hátha talál valami érdekeset. A cég nemrég egy második generációs NSX-R-ről írt, amely eladósorba került, a kocsi kikiáltási ára 45 000 000 jen, ami 408 000 dollárnak, aktuális árfolyamon számítva durván 125 millió forintnak felel meg.

Honda NSX-R

Honda NSX-R

Ez a nyitóár körülbelül háromszorosa annak, amit egy hasonló korú, sima NSX-ért fizetnének, és természetesen minden esély megvan arra, hogy ez az autó végül jóval drágábban kel el, sok függ attól, hogy mekkora lesz az érdeklődés a hófehér négykerekű iránt.

Honda NSX-R

A 2002 utáni, faceliftes NSX-en alapuló, NA2-es kódjelű NSX-R-ből mindössze 140 darabot gyártott a Honda, tehát a képeken látható kocsi meglehetősen ritkának számít. A normál NSX-hez képest az R körülbelül 100 kg-mal könnyebb lett, többek között azért, mert nincs benne szervokormány, és szénszálas karosszériaelemeket használtak fel az előállításakor.

Utastér

Műszerfal

A 3,2 literes, V6-os papíron 286 lóerő leadására képes, de valószínűleg több erő lakozik benne, a teljesítmény egyébként a hatfokozatú kézi sebességváltón keresztül jut el a hátsó kerekekre. Úgy tűnik, hogy ez a példány 50 927 km-t futott eddig. Ha megengedhetnéd magadnak, kifizetnél több mint 100 millió forintot ezért az NSX-R legendáért?

Most pedig nézd meg az alábbi videónkat, melynek egy Honda Accord Type-S a főszereplője!