Te még emlékszel, mit csináltál 16 éves korodban? Elképzelhető, hogy csajok után futottál, vagy hajtottak rád a pasik. Esetleg volt már jogosítványod kismotorra, és vártad, hogy autóvezetésből is levizsgázhass. Akárhogy is volt, arra komoly tétben mernék fogadni, hogy nem ültél egy Porsche 718 Spyder volánja mögött, mellyel megdöntötted a leggyorsabb autós szlalomozás világrekordját. Ez azért lehet, mert téged nem Chloe Chambersnek hívnak.

Az ifjú hölgy 2020. augusztus 21-én 47,45 másodperc alatt teljesítette az 51 bójából álló szlalompályát. Az akadályokat egyenként 15 méteres távolságban helyezték el egymástól, ami még a viszonylag kisméretű 718 Spyderrel is komoly kihívást jelentett.

Chambers természetesen nem most kezdett a versenyzéssel ismerkedni. Tavaly megnyerte a GearUp F-Series névre hallgató gokart viadalt, 2018-ban pedig első lett az OVRP Club Bajnokságában. A szlalompályán nagyon hamar kellett alkalmazkodnia az autóhoz, hiszen egy gokarthoz képest azért lényeges a különbség. A mutatvány végén Chloe elárulta, minden tökéletesen alakult számára, sikerült pontosan megtalálnia a szükséges tapadást.

„Kívülről talán egyszerűnek tűnhet, ám belülről egyáltalán nem volt az. Több mint 50 bóját kellett tempósan megkerülnöm, hogy megdöntsem a rekordot. Ráadásul nem érinthettem egyetlen akadályt sem, mert akkor nem lett volna érvényes a kísérlet. Hatalmas volt rajtam a nyomás” - fogalmazott a világrekorder Chloe Chambers.

A 16 éves hölgy által teljesített 47,45 másodperces idővel a 2018-ban Kínában felállított, 48,11 másodperces csúcsot sikerült megdönteni. Az eddigi rekordot egy Chevrolet Camaróval érték el, ami figyelemreméltó teljesítmény a bivalyerős amerikai autótól.