kedd - 2022. szeptember 27.
12.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Egy 2000 forintos alkatrész okozta az Aston Martin Valkyrie meghibásodását

Nem sikerült igazán jól a hiperautó bemutatkozása a 2021-es Goodwoodi Sebességfesztiválon.

Július 8. és 11. között rendezték meg a 2021-es Goodwoodi Sebességfesztivált. Az Aston Martin Valkyrie volt az esemény egyik legnagyobb várakozással övezett szereplője. A patinás brit márka közúti versenyautójára rengetegen voltak kíváncsiak, a szerencsések a helyszínen hallgathatták meg a V12-es motor csodálatos hangját.

A hipersportautó hivatalos, nyilvános bemutatkozása azonban szerencsétlenül végződött, miután a Valkyrie minden előzetes jel nélkül, műszaki hiba miatt megállt a goodwoodi versenypályán. Az Autosportnak adott interjúban Lawrence Stroll, az Aston Martin elnök-vezérigazgatója elmondta, időközben kiderült, hogy a problémát valószínűleg egy 5 fontos (körülbelül 2000 forintos) alkatrész okozhatta.

„Az alacsony feszültségű és a magas feszültségű akkumulátort összekötő, körülbelül 5 fontos alkatrész mondta fel a szolgálatot. A tesztek során soha nem találkoztunk ezzel a problémával. Mindenesetre örülünk, hogy most derült ki a dolog, így azonnal javítani tudtuk a meghibásodást” – fogalmazott a brit vállalat első embere, aki megerősítette, hogy a korábban megrendelt Valkyrie modellek szeptemberben már a vevők birtokában lesznek.

Az Aston Martin Valkyrie limitált kiadásban, mindössze 150 példánnyal érkezik, melyek egytől-egyig gazdára találtak. A kizárólag versenypályára szánt Valkyrie AMR Pro modellből 25 darabot terveznek gyártani.

A közúti versenyautóban egy 6,5 literes, 12 hengeres Cosworth motor, valamint a Forma-1-ben is alkalmazott hibridmeghajtás dolgozik. A rendszer összeteljesítménye 1160 lóerő, melynek köszönhetően a Valkyrie három másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, végsebessége pedig meghaladja a 320 km/h-t.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!