2023. január 17. | 17:24

A nő azt mondta a rendőröknek, hogy nem volt a kocsiján rendszám, ezért kellett szereznie egy másikat.

Még január 15-én állítottak meg egy BMW-st a győri rendőrök a Fehérvári úton lévő ipari park területén igazoltatás céljából. Hamar kiderült, hogy nincs minden rendben az autó körül.

A rendőrök a rendszerben való ellenőrzés során észrevették, hogy a rendszám ami az autón van, hivatalosan egy Audihoz tartozik. Az sokaknak szentségtörésnek tűnhet, hogy mégis egy BMW-re került át, de az okok ennél már mókásabbak.

Az autót vezető 38 éves nőt elfogták és előállították a helyi rendőrkapitányságon, ahol a rendőröknek megmagyarázta a helyzetet. Azt mondta, hogy az autóján nem volt rendszám, így hónapokkal ezelőtt feltett rá egyet, amelyet ismerősétől kapott.

Mondanom sem kell, hogy több szempontból is aggályos az ügy, hiszen eleve az érdekes, hogy hónapokig járhatott más egyedi azonosító jelével. Viszont ez még csak a jéghegy csúcsa az ügyben.

Az igazoltatás során az is kiderült, hogy a nőnek nem volt vezetői engedélye. Ezzel együtt ijesztő, hogy hónapokig részt vehetett a forgalomban a hatóságok tudta nélkül.

Persze most, hogy megfogták, nem várnak rá kellemes napok. Bár a rendőrség közleménye arról nem szól, hogy az engedély nélküli vezetést mivel díjazzák, azonban a rendszám jogosulatlan használatáért sem fogják megdicsérni.

A nő ellen a Győri Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak egyedi azonosítójellel való visszaélés bűntette miatt. A továbbiakban a rendőrök majd átadják a szükséges anyagokat az ügyészségnek, akik vádat emelnek a nő ellen és a bíróság hoz majd ítéletet ügyében.

Depositphotos