Egy héten belül kétszer vezetett ittasan, mindkétszer lebukott

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-05, 10:56

A 36 éves úriember először kedden, aztán vasárnap találkozott a szondával.

Egy héten belül kétszer vezetett ittasan egy 36 éves tolnai férfi, akiről az is kiderült, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel.

2020. április 28-án Fadd térségében történt anyagi káros baleset a 6-os számú főúton. Egy kisteherautó vezetője hátulról belerohant abba a gépkocsiba, amely lassításra kényszerült forgalmi okból. A helyszínen kiderült, hogy a kiesteherautó sofőrje részeg volt, amikor a balesetet okozta.

Rendőrség által használt alkoholszonda

A kedden balesetet okozó 36 éves férfit aztán május 3-án, vagyis vasárnap a 6234-es – Tengelic-Szőlőhegy – bekötőúton igazoltatták a paksi rendőrök. Az igazoltatás során kiderült, hogy a férfi aznap is ittasan vezetett, ráadásul a gyanú szerint engedély nélkül vitte el élettársa autóját. Vasárnap este az is kiderült, hogy a férfinak nincsen jogosítványa.

2019-ben 1377 személyi sérüléssel járó közúti balesetet okoztak az ittas sofőrök Magyarországon, de mielőtt felhördülsz, elárulom, hogy 2018-ban ennél rosszabb volt a helyzet: akkor 1442 balesetet okoztak a betintázott autósok a magyar utakon. Vagyis egy év alatt 4,5 százalékkal csökkent az ittasan okozott balesetek száma idehaza. Minden bizonnyal ez az arány 2020-ban tovább fog javulni, hiszen a kijárási korlátozások bevezetése után jelentősen csökkent az autósforgalom a magyar utakon, a kisebb forgalom miatt pedig kevesebb lett a baleset is az elmúlt hetekben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Közúti ellenőrzést végző rendőr oldalról
2019. november 08.
Hamarosan akcióba lendülnek a rendőrök.
Részeg sofőr
2020. március 03.
A férfi által vezetett gépkocsival is voltak problémák.

További hírek