2019. május 09. | 16:13

Az M5-ös autópálya és a 4-es főút közti szakasz lesz felújítva

Azt már észrevehetted Budapest környékén, hogy megint torlódásra lehet majd számítani, ugyanis javítanak egy útszakaszt az M5-ös autópálya és a 4-es főút között. A betonburkolat felújítását végzik el, ebben benne van a betontáblák kijavítása, valamint a hézagkezelési munkálatok.

A munkálatok május 7-én, kedden kezdődtek, a terelést előreláthatólag 12-éig, azaz vasárnapig építik ki, addig egyetlen sávban lehet majd csak közlekedni. A kivitelező a betontömbök javítását és a hézagkezelési munkálatokat csak ezután kezdi meg. A terelés kialakítása és a javítási munkálatok ideje alatt a 4-es főút felé vezető oldalon a belső sáv forgalmát átterelik a szembe közlekedők oldalára, a szélesebb járművek a 4-es főút irányába a menetiránnyal azonos oldalon haladhatnak. A kivitelezés előreláthatólag egy hónapig fog tartani. – írta az Útinform.

Lesz olyan alkalom, amikor még le lesz zárva a szakasz, viszont nem látsz majd senkit se rajta dolgozni. Ez nem a magyar jómunkásember-mentalitás miatt van, hanem mert a speciális útépítésekhez használt betonnak 21 napra van szüksége, hogy megkössön. Ezért is számolnak egy hónappal a lezárás kapcsán.

Ezek mellett a Magyar Közút kéri, hogy fokozott óvatossággal haladjatok az érintett szakaszon, ügyelve az ott dolgozókra!