Egy keréken vagánykodott a motoros, másnap balesetet szenvedett

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-14, 09:42

Az árokba csapódó férfi súlyosan megsérült.

A rendőrség beszámolója szerint egy motoros és egy autós karambolozott Tihanyban. Az autós éppen be akart kanyarodni egy parkolóba, amikor a szemből jövő kétkerekű nekicsapódott.

Úttesten fekvő motor Tihanyban

Az ütközés után a 28 éves motoros átrepült az autó felett, majd beesett az árokba, a férfi súlyosan megsérült. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a motoros jócskán túllépte a megengedett 30 kilométer/órás sebességhatárt. Elsőbbsége persze az egyenesen haladó járműnek van, de én nem tartom kizártnak, hogy az autós még nem látta a motorost, amikor megkezdte a kanyarodást (viszont lehet, hogy hallotta a közeledő vasparipát).

A rendőrség azt is közölte, hogy az árokba repülő motoros egy nappal korábban egy keréken közlekedett a 8-as számú főúton, közben pedig a megengedett 90 helyett 236-tal száguldott. A két esetnek persze nincs köze egymáshoz, de mint leírták, a motoros rövid időn belül kétszer is durván túllépte a megengedett sebességhatárt, a második esetben pedig csúnyán ráfázott erre. Nem tudom, kit marasztalnak el a baleset miatt, a motorost a gyorshajtásért lehet megbüntetni, vajon az autóst is előveszik azért, mert nem adott elsőbbséget, vagy a baleset körülményei felmentik őt? A kocsiból egyébként mindenki épségben szállt ki, én pedig remélem, hogy a motoros is felépül és tanul ebből az esetből.

Egy keréken közlekedő motoros

Gyorshajtó bemérve

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Magyar Rendőrség

VEOL

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.

További hírek