Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szerda - 2023. december 06.
-0.5 °C
havazás
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

1,5 óra alatt 8 autós vette semmibe a 63-as főúton kihelyezett STOP táblát

2020. február 26. | 13:40

Sokba kerülhet a megállási kötelezettség elmulasztása.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott ellenőrzést tartottak a mögöttünk hagyott hétvégén a 6-os és a 63-as főút kereszteződésében, valamint a 6-os főút sötétvölgyi szakaszán. A járőrök az ellenőrzés során negatív tapasztalatokkal gazdagodtak.

A rendőrök a munkaidejük alatt leginkább azokra a járművezetőkre koncentráltak, akik nem éreztetek késztetést arra, hogy a 63-as főúton kihelyezett STOP táblánál megálljanak. Persze azokat is megbüntették, akik a 6-os főúton mondjuk a záróvonalon előztek vagy egyszerűen indulás előtt/közben elmulasztották bekapcsolni a biztonsági övüket.

A rendőrség honlapján megjelent cikk szerint az egyenruhások mindössze másfél óra alatt 8 olyan autósba botlottak bele, akik nem álltak meg a fent említett STOP táblánál. Négyen pedig nem használták a biztonsági övüket, ők is meg lettek büntetve.

A fokozott ellenőrzést azért rendelte el a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, mert a gyorshajtás mellett az elsőbbség meg nem adása is rengeteg balesetet okozott a magyar utakon az elmúlt években.

A megállási kötelezettség elmulasztása egyébként sokba kerülhet a szabálytalanul közlekedő autósnak (régen 30 ezer forint büntetéssel is járhatott az elsőbbség meg nem adása), aki még büntetőpontokkal is gazdagodik abban az esetben, ha lebukik.

Hibridként a legjobb? – Suzuki Swift 1.2 GLX 5MT AllGrip Hybrid 12V (2020) - Teszt Megérkezett a DS 9 limuzin, az új francia csoda

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!