Mint ismeretes, Fernando Alonso a Toyota csapat tagjaként a Dakar-ralin is megmérettette már magát. A hispán híresség egy különlegesen felkészített Toyota Hilux pickuppal vágott neki a versenynek, a spéci terepjáró pedig nemrég helyet kapott a pilóta gyűjteményében, ami Spanyolországban, Oviedo városa mellett található.

A Toyota Hilux és Fernando Alonso egy képen
Fotó: Toyota

Alonso összesítésben a 13. helyet szerezte meg a 2020-as Dakar-ralin, több szakaszon bekerült a leggyorsabbak közé, az év legjobb újoncának járó elismerést is bezsebelte. Az általa vezetett Toyota Hilux Dakar versenyautó a közelmúltban bekerült a Fernando Alonso Múzeum és Versenypálya gyűjteményébe. A múzeum célja, hogy átfogóan bemutassa a látogatóknak az asztúriai pilóta versenyzői pályafutását.

Toyota Hilux
Fotó: Toyota

Toyota Hilux
Fotó: Toyota

A kétszeres F1-világbajnok személyesen vette át állandó kollekciójának új elemét. Alonso gyűjteménye eddig is impozáns volt, elég csak a Toyota TS050 HYBRID modellre gondolni, amivel a pilóta a 2019-2020-as szuperszezonban megnyerte a Hosszútávú Világbajnokságot (WEC), a Le Mans-i sikerekről nem is beszélve.

Toyota TS050 HYBRID
Fotó: Toyota

A sztárversenyző nevét viselő múzeumot egyébként folyamatosan bővítik, hogy bemutathassák az összes olyan prototípust, amellyel Fernando Alonso pályafutása alatt versenyzett. Alonso elmondta, hogy a Toyota Hilux Dakar személyes gyűjteményének része lesz. Hozzátette, hogy „szakmailag és emberileg is fontos tapasztalatokat szerzett” a világ legkeményebb raliversenyén, és nem zárta ki, hogy a jövőben újra találkozhatunk a nevével a nevezési listán.