Egy randevú Leclerc-rel Monacóban?

Közzétéve:
2020-06-16, 01:11

Főszerepben a Ferrari F1-es pilótája és az SF90 Stradale a filmvásznon.

1976-ban Claude Lelouch bemutatott egy francia rövidfilmet, melyben a rendező-főszereplő vasárnap kora reggel száguldozik autójával Párizs utcáin. A C'était Un Rendez-Vous (magyar fordításban: Egy randevú volt) című, nyolcperces alkotás minden idők egyik legnagyszerűbb autós videója, főként a felvétel során alkalmazott technikája miatt.

Leclerc Ferrarival pózol

Tekerjük előre az idő kerekét 2020-ig. Lelouch úgy dönt, hogy felülmúlja eddigi munkáját, és elkészíti a ’76-os videó folytatását. A Le Grand Rendez-Vous – azaz A nagy randevú – című felvétel rövidebb, a benne szereplő autó viszont sokkal gyorsabb. A filmben szereplő jármű ugyanis a Ferrari SF90 Stradale, a második maranellói hibrid a LaFerrari után. Hab a tortán, hogy az SF90 Stradale volánja mögött a Scuderia Ferrari Forma-1-es pilótája, Charles Leclerc látható. A monacói versenyző a legendás Monacói Nagydíj versenypályáján hajtotta az 1000 metrikus lóerős, hibrid V8-as motorral felszerelt Ferrarit – helyenként a 240 km/h-s sebességet is elérve.

Lelouch 17 embert, 6 iPhone 11 Pro okostelefont, 9 Go Pro kamerát, és egy Sony Venice videókamerát alkalmazott a felvételek elkészítéséhez. A videót a Monacói Nagydíj eredeti időpontjában, május 24-én forgatták. Az idei monacói futamot a koronavírus miatt törölték, így a Száguldó Cirkusz leghamarabb 2021-ben látogathat el újra a hercegségbe.

Az idei film legalább annyira különleges, mint az 1976-os változat. A megfelelő összehasonlítási alaphoz mindkettőt meg kell nézned.

 

Kapcsolódó írások

Ferrari SF1000 a különleges festéssel a Toszkán Nagydíj előtt
2020. szeptember 10.
A hétvégi, Mugellóban megrendezésre kerülő Toszkán Nagydíjon lesz a Scuderia Ferrari 1000. futama, ahol egy egészen kivételes külsővel áll rajthoz a csapat.
ferrari sf90 stradale felülről
2019. június 24.
Az 1 000 lóerős Ferrari SF90 Stradale működéséről magyarázó videót tett közzé az olasz autógyár.

További hírek