Egy Rolls-Royce Phantom Art 1,09 millió dollárért kelt el

Közzétéve:
2019-09-30, 13:52

Az alap modell több mint kétszeresét fizette ki valaki ezért a művészien egyedi Rolls-Royce Phantomért.

A normál tengelytávú Rolls-Royce Phantom alapváltozata körülbelül 450 000 dollártól, átszámolva 128 millió forinttól indul az Egyesült Államokban. Ennek fényében mellbevágó, hogy egy múlt hétvégén, az Egyesült Királyságban tartott aukción több mint kétszeres árat fizetett ki valaki egy Phantom VIII-ért. Csak azért mert a külső fényezést a neves képzőművész Marc Quinn álmodta meg.

Korábban már egy Phantom V-t kezelésbe vett, amelyet John Lennon ihletett, az új Phantom Art Car dizájnjának Quinn jelenlegi festmény-sorozata szolgált alapul, melynek neve "We Share Our Chemistry with the Stars."

A Marc Quinn által megálmodott Rolls-Royce Phantom VIII Art Car

Az autót 888 000 fontért (kb. 1,09 millió dollár) adták el, ami átszámolva nagyjából 312 millió forintnak felel meg. A Rolls-Royce Goodwoodban rendezett „Evelina Art for Allergia x Dine on the Line” nevű jótékonysági rendezvény keretében cserélt gazdát az egyedi fényezésű Phantom. A bevételt az Evelina London Gyermekkórház allergológiai kutatási osztálya kapta.

A Marc Quinn által megálmodott Rolls-Royce Phantom VIII Art Car hátulról fotózva

A vásárló kilétét nem hozták nyilvánosságra, a Rolls-Royce szerint a márka értékes gyűjtője és máris megbízta Marc Quinnt egy másik Art Car elkészítésével.

"A Rolls-Royce-nak hatalmas megtiszteltetés, hogy együtt dolgoztunk az Evelina London Gyermekkórházzal ezen a rendkívüli eseményen. Nagyon örülünk, hogy Marc Quinn alkotása, a Phantom mint vászon mesés 888 000 fontot hozott. Ami az esti aukció összbevételének majdnem a felét teszi ki" - mondta a Rolls-Royce Motor Cars vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös.

A Rolls-Royce ikonikus emblémája

Egyszerűen megható, hogy néhány ember hajlandó egy vagyont költeni a Rolls-Royce Phantom Art Car-ra. Nos, a legfontosabb dolog az, hogy az aukcióból származó adományokat az allergia megelőzésére, az allergia elleni védekezésre és a gyermekek allergiájának végső gyógyítására fordítjuk majd” - mondta a London Evelina Gyermekkórház professzora, Gideon Lack.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Kapcsolódó írások

Gosford Classic Cars, 1956 Wartburg 311, almazöld
2019. május 01.
A Gosford Classic Cars árverésre bocsájt egy kimagaslóan jó állapotú Wartburg 311-est. Az autó értékéhez sokat hozzátesz, hogy az első modellek egyike és a legapróbb részleteiben is eredeti
1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster.

További hírek