2022. július 2-án a Nemeskéri Kiss Miklós úti kanyarban két törött autóhoz hívták a rendőröket, ahol szerencsére személyi sérülés nem történt. A balesetben egy fekete 1-es BMW alól ütötte ki a bal hátsó futóművet egy jobbkormányos Mercedes CLK cabrio, ami végül az út melletti gyepen landolt, a sikertelen kanyarvétel után. 

fotó egy ezüst színű Mercedes CLK autóról, amint az árok szélére sodródott
Fotó: Police.hu

Mivel a CLK sofőrje látszólag ittas volt, a rendőrök megszondáztatták, 1,59 mg/l ezreléket mutatott a légalkohol mérő. Kiderült az is, hogy a vétkes sofőrt 2026-ig eltiltották a vezetéstől egy korábbi jogerős ítélet alapján.

fotó egy fekete sérült BMW 1 autó kiszakadt futóművéről
Fotó: Police.hu

A férfi a kihallgatás során bevallotta, hogy egy fesztiválon volt korábban majd egy rövid pihenő után magához térve rákívánt a dohányzásra. Úgy gondolta a még a fesztivált pihenő ismerőse autójával kiugrik a trafikba bagóért, de a nyilván fájdalmas másnap enyhítése érdekében a klasszikus gyógymódhoz nyúlt, levert egy felest és egy sört, biztos ami biztos.

fotó egy összetört, ezüst színű Mercedes CLK cabrio autó elejéről
Fotó: Police.hu

Bár a történetnek van egyfajta komikus hangulata az, hogy személyi sérülés nélkül megúszta mindenki az esetet csak a szerencsének köszönhető. A halmozott törvényszegés eredményét a Dunakeszi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárása hozza majd meg, akik az eltiltás hatálya alatt történő járművezetés, jármű önkényes elvételének bűntette, valamint ittas állapotban történő járművezetés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.