Egyedi Ferrarit építettek az F12tdf csontjaira!

Közzétéve:
2018-11-30, 16:00

A páratlan Ferrarinak kissé logikátlan nevet adtak, de ezt leszámítva dögösen néz ki a sportautó, melyet az 1950-es és 60-as évek járgányainak inspirációja alapján készítettek

Mindig akad egy-egy olyan lojális vásárló, aki képtelen betelni a különféle luxusmárkák – mint a Ferrari – által kínált gyári modellek szépségével. Kell nekik valami plussz, valami személyre szabott, amitől teljes mértékben magukénak érezhetik megvásárolt szupersportautójukat.

Ferrari SP3JC

Nos, ezúttal sem történt ez másként: John Collis, a Talacrest nevű, klasszikus ritkaságokkal foglalkozó amerikai Ferrari kereskedés elnöke azzal a különleges kéréssel fordult a Ferrari Special Project osztályához, hogy építsenek neki egy saját elképzelésére formált kivitelt. Nem mindennapi végeredmény született!

Ferrari SP3JC oldalról

Az SP3JC-ként elnevezett jármű az F12tdf alapjaira épült, mely nevének hárombetűs utótagját a tisztelet jegyében kapta a legendás Tour De France Automobile autóverseny kapcsán. A versenyt az 1950-es 60-as években a Ferrari uralta főként 1956-os évjáratú 250 GT Berlinettájával, mely az évek során több díjat is bezsebelt.

Ferrari 250 GT Berlinetta

Az SP3JC az F12tdf-nek tulajdonképpen a kabrió verziója, melyet a vásárló kérése alapján készítettek el így, ugyanis John egy különleges roadstert akart. Továbbá szerette volna, ha a járgányt egy V12-es motor hajtja, olyasmi, mint amiket a Ferrari a többek között az ’50-es években gyártott.

A jármű tulajdonosa ennek köszönhetően egy egyedi kinézetű, 6,3 literes V12-es motorral szerelt Ferrarit nyüstölhet, mely 770 lóerő teljesítésére és 705 Nm maximális forgatónyomaték leadására képes.

Ferrari SP3JC hátulja

Ami az autó külsejét illeti, azért sem a megszokott „Ferrari piros” fényezés került rá, mert a vásárló rajong az úgynevezett Pop Art stílusért, így annak jegyében született meg ez a csoda. Az autó méretes frontját a kék szín mellett üveg gépháztetővel igyekeztek hangsúlyozni, melyet alap esetben ugyebár hátul helyeznek el.

Ferrari SP3JC szemből

Mióta a vállalat elérhetővé tette egyedi autók tervezésére szánt részlegét, egyre több tehetős vásárló él annak lehetőségével, hogy a lehető leg személyreszabottabb autót kapja kézhez a Ferraritól. Ezek mindegyikére a cég gyári garanciát vállal.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2018. november 02.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A 8 legszebb hangú V12
2019. február 18.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Az International GT Open hungaroringi hétvégéjének GT3-as képei
2018. július 09.
Az International GT Open magyarországi hétvégéjét leginkább a végletesség jellemezte.