Egyedi Ferrarit építettek az F12tdf csontjaira!

Közzétéve:
2018-11-30, 16:00

A páratlan Ferrarinak kissé logikátlan nevet adtak, de ezt leszámítva dögösen néz ki a sportautó, melyet az 1950-es és 60-as évek járgányainak inspirációja alapján készítettek

Mindig akad egy-egy olyan lojális vásárló, aki képtelen betelni a különféle luxusmárkák – mint a Ferrari – által kínált gyári modellek szépségével. Kell nekik valami plussz, valami személyre szabott, amitől teljes mértékben magukénak érezhetik megvásárolt szupersportautójukat.

Ferrari SP3JC

Nos, ezúttal sem történt ez másként: John Collis, a Talacrest nevű, klasszikus ritkaságokkal foglalkozó amerikai Ferrari kereskedés elnöke azzal a különleges kéréssel fordult a Ferrari Special Project osztályához, hogy építsenek neki egy saját elképzelésére formált kivitelt. Nem mindennapi végeredmény született!

Ferrari SP3JC oldalról

Az SP3JC-ként elnevezett jármű az F12tdf alapjaira épült, mely nevének hárombetűs utótagját a tisztelet jegyében kapta a legendás Tour De France Automobile autóverseny kapcsán. A versenyt az 1950-es 60-as években a Ferrari uralta főként 1956-os évjáratú 250 GT Berlinettájával, mely az évek során több díjat is bezsebelt.

Ferrari 250 GT Berlinetta

Az SP3JC az F12tdf-nek tulajdonképpen a kabrió verziója, melyet a vásárló kérése alapján készítettek el így, ugyanis John egy különleges roadstert akart. Továbbá szerette volna, ha a járgányt egy V12-es motor hajtja, olyasmi, mint amiket a Ferrari a többek között az ’50-es években gyártott.

A jármű tulajdonosa ennek köszönhetően egy egyedi kinézetű, 6,3 literes V12-es motorral szerelt Ferrarit nyüstölhet, mely 770 lóerő teljesítésére és 705 Nm maximális forgatónyomaték leadására képes.

Ferrari SP3JC hátulja

Ami az autó külsejét illeti, azért sem a megszokott „Ferrari piros” fényezés került rá, mert a vásárló rajong az úgynevezett Pop Art stílusért, így annak jegyében született meg ez a csoda. Az autó méretes frontját a kék szín mellett üveg gépháztetővel igyekeztek hangsúlyozni, melyet alap esetben ugyebár hátul helyeznek el.

Ferrari SP3JC szemből

Mióta a vállalat elérhetővé tette egyedi autók tervezésére szánt részlegét, egyre több tehetős vásárló él annak lehetőségével, hogy a lehető leg személyreszabottabb autót kapja kézhez a Ferraritól. Ezek mindegyikére a cég gyári garanciát vállal.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso
2019. július 07.
A 250-es volt a Ferrari egyik leghíresebb szériája, sorra zsebelték be a sikereket a versenypályákon, de az utcai változatok sem merültek a feledés homályába!
A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.

További hírek