Egyéni legjobbját futotta ez a Ferrari 488 Pista

Közzétéve:
2020-03-24, 08:47

A videóban látható vörös szépség saját végsebességi rekordját döntötte meg.

Rögtön a videó elején egy olyan kép fogad, ami beleégett az agyamba egy időre, az biztos. Az űrhajó mellett parkoló vörös Ferrari látványába beleborsózott a hátam. Erről egyből tudni lehet, hogy megint egy végsebességi tesztvideójáról van szó, amit a floridai űrsikló bázis kifutópályáján rendeztek.

Láthattál már a Johnny Bohmer Proving Grounds Youtube csatornán számtalan csodálatos autót, a Camarótól, a Porschén át a tuningolt Dodge Viperig. Ezúttal pedig egy Ferrari 488 Pista került sorra, amely nem teljesített olyan rosszul.

A Ferrari 488 Pista egy űrsikló mellett

Nem meglepő, hiszen a sofőr mögött egy 3,9 literes, duplaturbós V8-as található, amely 710 lóerő leadására képes, ezt az erőt pedig egy duplakuplungos hétsebességes automata váltó továbbítja a hátsó kerekekre. Gyári adat szerint 2,8 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás tempót, a maranellói mérnökök szerint pedig meg sem áll 340 km/óráig.

Ez az adott példány egy picivel gyorsabb, viszont a telemetria szerint az indulás elég gyenge volt, a 100-as tempó eléréséig körülbelül 4 másodperc telt el, viszont utána megindult és a gyorsulás nem is lassult drámaian 321 km/óráig. Azonban még efölött is kúszott feljebb a mutató, egészen 341 km/óráig.

A videó szerint a hivatalos sebesség 342,14 km/óra, azonban nem tudni, hogy elektronikusan szabályozták-e a végsebességét. Nyilván ekkora sebességnél, már komolyan beleszól a teljesítménybe az aerodinamika, de jól teljesített a V8, az utolsó pillanatokban is gyönyörűen üvöltött.

Kapcsolódó írások

A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.
Ferrari Enzo
2015. május 05.
A gyönyörű autót 2002-ben Michael Schumacher vezette egy bemutató körön a Nürburgringen.

További hírek