Egyszerre 170 autó égette a gumiját Amerikában

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-08-22, 10:42

Félelmetes videók készültek az eseményről.

Nem kevesebb, mint 170 kocsi gyűlt össze Denverben, hogy egyszerre elfüstöljék a gumijukat. Azonban hiába vertek rá jócskán az ausztrálok januári rekordjára, az amerikai gumifüstölők most még nem kerültek be a Guinness Rekordok Könyvébe.

Gumiégetés Amerikában
Mi ez, erdőtűz?  Á, dehogy, csak egy kis gumiégetés!

Az eseményre érkező sofőrök szép sorban beálltak egymás mellé, majd egy előre megbeszélt jelre mindannyian eszeveszett gumiégetésbe bekezdtek. Januárban az ausztrálok döntötték meg az idevágó Guinness rekordot, de akkor „csak” 126 kocsi égette ugyanabban a pillanatban a gumikat. Vagyis az amerikaiak most rendesen rájuk vertek, de a Motor1.com kapott egy levelet, abból derült ki, hogy a rekorddöntésük hivatalosan nem lett megerősítve, így továbbra is Ausztrália tekinthető a gumiégetés koronázott királyának.

Attól függetlenül, hogy mi szerepel a Guinness Rekordok Könyvében, ez a denveri gumiégetés nagyon ott volt a szeren, ezt el kell ismerni. A közeli autópályán közlekedők talán azt hitték, valahol erdőtűz ég, akkora volt a füst a levegőben.

Ha már gumiégetés és autópálya, nemrég Detroitban egy Dodge Chargerekből álló karaván blokádot emelt az út közepén, hogy néhány sofőr nyugodtan tudjon fánkozni. Őszintén szólva az a kis magánakció nem nyerte el a tetszésemet, biztosan felszökött volna a vérnyomásom, ha miattuk nem tudtam volna tovább haladni az autópályán a saját kis tempómban.

Kapcsolódó írások

Gumit égető mercis oldalról
2019. december 09.
Ha azt hitted, hogy nem mutatunk videót, akkor nagyot tévedtél.
Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.

További hírek