A sofőr nélküli Cruise robotaxik egy csoportja órákig blokkolta a forgalmat San Franciscóban, miután az autók minden magyarázat nélkül váratlanul leálltak. A mostani incidens is azt illusztrálja, hogy a sofőr nélküli járművek még mindig komoly problémákkal küzdenek a való életben.

A General Motors és a Honda által támogatott Cruise február óta teszteli technológiáját San Franciscóban, de csak a múlt héten indította el a kereskedelmi robotaxi szolgáltatást. Az autókban egyáltalán nincs emberi vezető, de a járművek csak bizonyos korlátozások mellett üzemelnek. Kizárólag a megjelölt utcákon lehet igénybe venni őket este 10 és reggel 6 óra között, ha az időjárási körülmények kedvezőek, és maximum 50 kilométer/órás sebességgel haladhatnak.

Az esetről készült fotókon legalább hat jármű látható az utcában. A képeket megosztó Reddit-felhasználó, Seansinha szerint az eset éjfél körül történt, és egészen szürreális élmény volt. Elmondta, hogy az autókat végül a Cruise embereinek kellett eltávolítani az útról kézi erővel. Hozzátette, a céget meg kellene büntetni, amiért hosszú időre lezárták az utcát.

Seansinha kifejtette, hogy a Cruise alkalmazottai mindössze húsz perc alatt kiértek a helyszínre, de órákba telt, mire el tudták mozdítani a mozgásképtelenné vált önvezető autókat.

A Cruise szóvivője megerősítette az incidens tényét, de nem árult el részleteket arról, hogy miért is történt az eset, illetve hogy a probléma megismétlődhet-e a jövőben.

Nyitókép: Cruise