„Egyszerűen semmibe vesznek” – kiborult a Wallis-botrány egyik érintettje

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-23, 10:17

A 24.hu-nak nyilatkozó férfi nem rejtette véka alá csalódottságát.

B. Gyula négy hónapja nem használhatja a BMW-jét, amiért 2019 októberében 15 millió forintot fizetett. A férfi most elmondta, hogyan keveredett bele a tudtán kívül abba a sikkasztási botrányba, ami a Wallisnál történt.

Múlt héten a 24.hu megírta, hogy néhány hónapja a Wallis Könyves Kálmán körúti telephelyéről eltűnt 24 méregdrága autó (a rendőrség a nyomozás során 25 autót foglalt le). A rendőrök februárban letartóztatták a Wallis egyik értékesítőjét, a gyanú szerint a 25 éves férfi áll az ügy háttarében, ő juttatta ki a nagy értékű verdákat a kerítéssel körbevett, sorompóval, kamerával és őrbódéval felszerelt parkolóból.

BMW X4 oldalról fotózva

Az mindenesetre nagyon furcsa, hogy a Wallisnál senkinek sem tűnt fel, hogy egyik pillanatról a másikra jó pár méregdrága kocsi egyszerűen elpárolgott a telephelyről. A botrány egyik kárvallottja a 24.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy február óta nem látta az autóját.  

„Február 11-én reggel 7 óra körül hívtak a rendőrök. Azt mondták, eljönnének hozzám egy fontos ügyben, de ne aggódjak, civilben lesznek. Úgy is lett. Megérkeztek, elmondták, mi a helyzet, a nyomozás miatt lefoglalják a kocsim. Pár óra múlva jött is a tréler, és felvitte az októberben 15 millió forintért vásárolt autómat Pestre. Azt hittem, pár nap múlva visszakapom, de nem így lett. Ennek négy és fél hónapja. Egyre dühösebb és elkeseredettebb vagyok, és közben senki nem mond semmit, egyszerűen semmibe vesznek” – mondta B. Gyula.

A Wallis Könyves Kálmán körúti telephelye:

A balatoni férfi 2019 októberében, másodkézből, egy dunántúli magánszemélytől vette a BMW-jét. Az autókereskedő a Wallistól vásárolta meg a szóban forgó X4-et (a kereskedés és az eladó által megkötött szerződésen szerepel is a Wallis pecsétje). A kocsit 17 millió forintért kínálták, Gyula végül 15 milliót fizetett érte.

„A gépkocsit jóhiszeműen vásároltam meg. A vásárlás során semmilyen gyanús körülmény nem volt. Arról nem volt tudomásom, hogy a gépkocsi bűncselekmény tárgya lenne, hiszen az eredetiségvizsga során nem merült fel probléma. A garázsomból vitték el a tulajdonomat, a gépkocsi lefoglalása miatt keletkezett károm miatt kártérítés igénylésével fogok élni. Gusztustalan az egész. Megveszem, kifizetem a kocsit, átíratom, aztán egyszer csak elviszik. És négy hónapja nem mondanak semmit a rendőrségen, hogy ez meddig fog tartani, és visszaadják-e. Amikor sokadjára érdeklődtem, azt mondták, ne zavarjam őket ilyen kérdésekkel. Bocsánat, de ez az én autóm! Adják vissza, és nem fogom őket hívogatni! Miért vitték el? Csak mert a Wallis tett egy feljelentést? Nem kéne először határozatot hozni, hogy elvehessék a tulajdonomat, ami hiteles papírok szerint az enyém? Miért nem akkor veszik el, ha már bebizonyosodott, hogy mi történt? Miért nem akkor veszik el, ha a Wallis bebizonyította, hogy semmisek a szerződések? Én szívok azért, mert a Wallist megtréfálta az egyik munkatársa? Az átírás rég megtörtént, jogszerűen került a tulajdonomba a kocsi. A forgalomból kivonni persze nem tudom. Így fizetem a súlyadót meg a biztosítást. Ez így az ötödik hónapban járva nem kis pénz a semmiért” – nyilatkozta a vezetéknevét elhallgató úriember.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Wallis Könyves Kálmán körúti telephelye
2020. június 16.
Nagyon úgy néz ki, hogy súlyos visszaélés történt a cégen belül.
Daniel Abt Audija egy kanyarban oldalról fotózva
2020. május 29.
Formula-E: Durva csalás után sosem látott szankciók.

További hírek