Több mint egy tucat BMW-t elloptak a Wallis telephelyéről

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-16, 10:49

Nagyon úgy néz ki, hogy súlyos visszaélés történt a cégen belül.

Letartóztatták a Wallis egyik alkalmazottját, írta meg a 24.hu. A portál beszámolója szerint súlyos visszaélés történt az egyik legnagyobb és legismertebb hazai autókereskedőnél.

2020 januárjában a cég munkatársai év eleji leltárt tartottak a Wallis Könyves Kálmán körúti telephelyén, akkor derült ki, hogy több mint 20 autó szőrén-szálán eltűnt a kerítéssel körbevett, sorompóval, kamerával és őrbódéval felszerelt parkolóból.

A Wallis Könyves Kálmán körúti telephelye

Az egyik pórul járt vásárló, P. azt mondta a portálnak, hogy egy olyan használt BMW-t vett a Wallis Könyves Kálmán úti kereskedésében, amiben csak pár ezer kilométer volt.

„A vételárat a helyszínen fizettük ki készpénzben. Ezt követően a cég, mivel készletfinanszírozott hitel volt a kocsin, előbb tehermentesítette, majd a rendelkezésünkre bocsátotta a járművet” – mondta P., hozzátéve, hogy nem sokkal később elvitte a kocsit a Wallis telepéről, majd azzal a lendülettel át is íratta. Akkor még úgy tűnt, hogy minden rendben van az autóvásárlással.

Csakhogy aztán a rendőrség lefoglalta a P. által vásárolt gépkocsit azzal az indokkal, hogy az körözés alatt áll. Az autó hónapok óta a rendőrség egyik telepén vesztegel. P. szerint igazságtalan, hogy nem használhatja a kifizetett, lepapírozott autót.

A BRFK a következőket árulta el az üggyel kapcsolatban:

  • P. története nem egyedi, mások is ebben a cipőben járnak.
  • A Wallisnál az említett leltár során azt állapították meg, hogy 22 BMW, egy Volvo és egy Škoda Roomster hiányzik, azokat valaki ellopta.
  • A cég a feljelentésében utalt rá, hogy az egyik alkalmazotthoz köthető az eset.
  • A bűncselekménnyel okozott kár összege 301 millió 322 ezer forint.

A rendőrök egyébként 25 gépkocsit foglaltak le, februárban pedig letartóztattak egy 25 éves férfit, aki a nyomozás során került a hatóság látókörébe. A 24.hu több helyről is úgy értesült, hogy a letartóztatott férfi az a Wallis-értékesítő, aki P. eseténél is közreműködött.

A Wallison belül az a szóbeszéd járja, hogy a rendőrök által elfogott értékesítő (aki már évek óta a cégnél dolgozott) a papírokkal és kulcsokkal együtt kivitte a telepről a járműveket, majd azokat egy külső helyszínen adta át az új tulajdonosnak, a szerződéseket egyszerűen meghamisította, a pénzt pedig zsebre vágta. P. viszont azt állítja, hogy a helyszínen fizette meg a vételárat (amiről állítása szerint videófelvétel is készült), tehát az ő elbeszélése ellentmond a cégen belül terjengő teóriának. Az mindenesetre nagyon furcsa, hogy a Wallisnál senkinek sem tűnt fel, hogy egyik pillanatról a másikra jó pár méregdrága kocsi egyszerűen elpárolgott a telephelyről.

P. károsultnak érzi magát, a Wallis viszont nem tárgyalt vele kártalanításról, mert a cég is úgy gondolja, megkárosították. A 24.hu úgy tudja, a cég semmisnek tekinti az aláírt adásvételi szerződéseket, és vissza akarja kapni a lefoglalt járműveket.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek