Gyalogos-átkelőhely közelében hajtott 112-vel egy autós Sopronban

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-15, 11:55

130 000 forinttal lett szegényebb az Audiban ülő sofőr.

A megengedett sebességhatárt jócskán túllépve száguldozott egy autós Sopronban vasárnap kora délután. A gyorshajtó ráadásul egy gyalogos-átkelőhely közelében haladt kirívóan gyorsan.

Gyorshajtóról készített rendőrségi felvétel

A rendőrök 2020. június 14-én végeztek sebességellenőrzést a városban. Az egyenruhások által használt sebességémérő eszköz, a traffipax 13 óra 5 perckor készített felvételt egy Audiról, amely hatalmas tempóval közlekedett egy gyalogos-átkelőhely közelében a Lackner Kristóf utcában. Az út szélén minden bizonnyal nem ácsorgott senki, ezért nem lassított a sofőr, pedig így kellett volna tennie. Hiszen a KRESZ is kimondja, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatósággal kell megközelíteni.

A gyorshajtó a megengedett 50 km/h helyett 112 km/h-s sebességgel haladt, a sofőrrel szemben 130.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a traffipax felvétele alapján. A magyarok többsége egyébként azt állítja, hogy városon belül betartja az 50-es sebességhatárt. A felmérésben részt vevők 63 százaléka pedig jó ötletnek tartaná az átlagsebesség-mérés itthoni bevezetését.

„Nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!” – olvasható a rendőrség által megjelentett cikkben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek