A Care by Volvo előfizetéses szolgáltatása hasonló, mint a Netflix. Mivel csak az amerikai piacon elérhető, így ezekben a viszonylatokban nem is olyan drága, ezzel együtt nyilván egy prémium előfizetésről beszélünk. Ennek lényege, hogy egy havi fix összeg fejében úgy tudsz autót bérelni, hogy az autó mellé az ügyfelek kapnak egy komplett csomagot, benne biztosítással, teljes körű szervizes szolgáltatással és szükség esetén csereautóval. Mindezt kötöttségek nélkül.

Eddig, ha az ember a szerződési feltételeket rendesen betartotta, akkor a 12 hónap végén egy teljesen null kilométeres autót is kaphatott. Most ezt lerövidítve, a tervek szerint erre már csak négy hónapot kell várnia az ügyfeleknek. A vállalat továbbra is egyre több modellt kínál ehhez a szolgáltatásához, ilyen például a 2021-es Volvo XC40, vagy az S60-as és az XC60-as modell is. Ezzel a márka nem csak a meglévő ügyfeleinek ad egy újabb lehetőséget arra, hogy még több kényelmi szolgáltatásukat ki tudják használni, ezen kívül még rengeteg új embert is bevonzanak ezáltal.

A Volvo ezt a rendszert egyelőre nem tervezi Európába hozni, de egyszer talán hozzánk is elérhet valamilyen formában egy ilyen szolgáltatás, talán majd az elektromos autók világában.  Azt mindenkinek magában kell értékelnie, hogy a lízingeléshez és egyéb konstrukciókhoz képest ez milyen előnyökkel járhatna a számára.

Amennyiben érdekel a Volvo XC40-es modellje, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.