Ayrton Sennáról készít nyolcrészes minisirozatot a Netflix

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-04, 12:10

A produkció a Senna-család közreműködésével és támogatásával készül.

A Netflix bejelentette, hogy a brazil filmkészítő Gullane testvérekkel kooperálva egy nyolcrészes mini-drámasorozatot készít Ayrton Sennáról. Az egyik legfelkapottabb streamingszolgáltató várhatóan 2022-ben mutatja be a sorozatot, amely több mint 190 országban lesz elérhető (minden bizonnyal lesz hozzá magyar felirat is). A Netflixhez közel áll a Formula–1, elég csak a Drive to Survive című sorozatra készülni, amely már két évadot megélt.

Ayrton Senna

A sorozat a legenda életútját mutatja be, a kezdőpont 1981 lesz, amikor Senna megérkezik az Egyesült Királyságba (abban az esztendőben lett a Forma–Ford 1600 versenyzője). Bepillantást nyerhetünk majd az ikonikus sportember magánéletébe, de a személyisége és a családjához fűződő viszonya is feltárul a nézők előtt. A sorozat lezárásakor újra átélhetjük a hírhedt San Marinó-i Nagydíjat, amely az 1994-es Formula–1 világbajnokság harmadik; és a sportág történetének egyik legtragikusabb hétvégéje volt.

A produkció a Senna-család közreműködésével és támogatásával készül, így többek között az a ház is felbukkan a sorozatban, ahol a háromszoros világbajnok híresség felnőtt.

„Különleges érzés bejelenteni, hogy elmeséljük a történetet, amit csak nagyon kevesen ismernek róla. A Senna-család szeretné, hogy ez a projekt valami teljesen különleges és példa nélküli legyen. És a Netflixnél jobbat nem találnánk a globális piacon partnernek” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Ayrton Senna testvére, Viviane.

Ayrton Senna

Sennáról már készült egy dokumentumfilm 2010-ben, a majdnem 2 órás játékidőt felölelő alkotás a kritikusok és az közönség tetszését is elnyerte.

Ha a videó nem indulna el, akkor kattints erre a linkre.

Kapcsolódó írások

Max Verstappen tart bemutatót Budapesten egy F1-es kocsival
2020. január 28.
Verstappenék nem lesznek elérhetőek a munka ünnepén.
Sebastian Vettel
2020. július 15.
Erősödnek a bokszutcai pletykák a négyszeres világbajnok körül.

További hírek