Ahogy arról korábban beszámoltunk, az autóipari trendeket követve a Lotus is alternatív meghajtású modellekre vált. A brit gyártó idén júliusban mutatja be új sportautóját, mely a márka utolsó, belső égésű motorral felszerelt autója lesz. A jelenleg Type 131 kódnéven futó modell a tervek szerint Emira néven kerül majd sorozatgyártásba 2022 elején. A leleplezésre július 6-án, az angliai Hethelben található Lotus teljesítményközpontban kerül sor, a nyilvános bemutatót pedig a július 8-11 között megrendezendő Goodwoodi Sebességfesztiválon tartják majd.

Lotus

Az Emira az Evora modellhez hasonlóan a Toyota V6-os motorjával mutatkozik be. Matt Windle, a Lotus vezérigazgatójának elmondása alapján az autónak később egy négyhengeres, nagyobb teljesítményű hajtóegységgel felszerelt változata is elérhetővé válik. A brit márka utolsó belső égésű motoros modelljeként az Emira biztosan nem kap hibrid meghajtást.

Az Emira szó egyébként az ókori nyelvekben „parancsnokot” vagy „vezetőt” jelent. Az autó indulóra a vállalat elmondása alapján 50 ezer fontnál, azaz 20 millió forint feletti összegnél kezdődhet, a magasabb felszereltségű változatért ennek akár a dupláját is elkérhetik.

A Lotus a 2020-as évtized végétől tisztán elektromos járművek gyártására áll át. Ennek megfelelően az Emira modellt maximum 8 évig fogják értékesíteni, utána a tervek szerint az alternatív meghajtású sportautóké lesz a terep.