Eladja Porsche 911 Turbóját az F1 ismert arca

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-28, 11:38

A McLaren korábbi versenyzője drága pénzért árulja a kocsit.

A Forma–1-ben versenyző Kevin Magnussen úgy döntött, hogy megválik attól az autókülönlegességtől, amellyel Dániában rótta az utakat. A Porsche 911 Turbo (930) kitűnő állapotban van, ezért megkéri az árát a dán pilóta.

Az eladásra kínált Porsche motorterében egy 3,3 literes, 300 lóerős turbófeltöltős erőforrás vár arra, hogy valaki jól megjárassa. Magnussen 2019 nyarán nagyjából 4000 kilométert furikázott a feketére festett kocsival, amelyet 155 ezer euróért (52 millió forint) árul a Haas F1 Team versenyzője.

Porsche 911 Turbo motortere

A kocsi történetéről annyit tudni, hogy az első tulajdonosa egy német ember volt, aztán a verdát átszállították az Egyesült Államokba, néhány évig Texasban teljesített szolgálatot. A csodaszép négykerekű 2014-ben „tért haza” Európába, azóta Dánia útjain lehetett vele találkozni. A kocsi garázsban volt tartva, a kasztni a képek alapján teljesen rendben van.

Porsche 911 Turbo oldalról

A Porsche 911 Turbót „özvegycsinálónak”is nevezték, a korai változatok nagyon megizzasztották a sofőröket, sok autós egyszerűen nem tudta az úton tartani a villámgyors kocsit. A Porschénál aztán rájöttek arra, hogy a leszorító erő azért igencsak hasznos dolog, ezért megalkották a bálnafarok szárnyakat.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Max Verstappen tart bemutatót Budapesten egy F1-es kocsival
2020. január 28.
Verstappenék nem lesznek elérhetőek a munka ünnepén.
Sebastian Vettel
2020. július 15.
Erősödnek a bokszutcai pletykák a négyszeres világbajnok körül.

További hírek