F1: a Ferrari tisztázta a Brazíliában történteket

Közzétéve:
2019-11-28, 07:01

A beszámolók alapján sikerült rendezni a házon belül kialakult konfliktust.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Ferrari háza tájáról érkező hírek szerint sikerült tisztázni a Brazil Nagydíjon történteket. Sebastian Vettel és Charles Leclerc Mattia Binotto csapatfőnökkel egyeztetett az esetről és más problémákról.

„A Brazil Nagydíj óta Mattia és a pilóták minden nap beszéltek. Nem volt hivatalos tanácskozás vagy videókonferencia. Teljesen tiszta a levegő, minden erőnkkel Abu Dhabira koncentrálunk” - mondta a csapat egyik szóvivője.

Vettel és egy versenymérnök beszélget
A hírek szerint a Ferrari mindent tisztázott házon belül

A Ferrari nem kívánt többet elárulni a beszélgetés részleteiről. John Elkann elnök a közelmúltban elmondta, hogy nagyon mérges volt az incidens miatt, eről az Exor nevű cég 10. születésnapját ünneplő rendezvényen beszélt. A vállalatnak befektetése van többek között a Fiatban és a Ferrariban is.

„Ami történt megmutatta, hogy mennyire fontos a Ferrari. Bármennyire is jók a versenyzők, nem szabad elfelejteniük, hogy a Ferrari színeit viselik. A csapatmunka mindennél fontosabb. Egy a lényeg, hogy a Ferrari nyerjen. A pole pozíciók tekintetében kiváló szezon volt az idei, ezeket azonban nem sikerült minden esetben győzelemre váltani” - mondta John Elkann.

A Ferrari 20 verseny alatt 9 pole pozíciót szerzett, ennek ellenére mégis csak 3 versenyt tudtak megnyerni az olaszok. Ennek oka abban is keresendő, hogy a versenyzők egymással is küzdöttek. A szezon elején a csapat a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt favorizálta, Leclerc azonban bizonyította kiváló képességeit, és jelenleg megelőzi a németet a világbajnoki pontversenyben, pole pozíciók tekintetében, sőt, az időmérős összevetésükben is. A feszültség egyre nőtt, mindketten figyelmen kívül hagytak csapatutasításokat bizonyos helyzetekben.

Leclerc
Charles Leclerc második F1-es szezonjában letette névjegyét a Ferrarinál

A legutóbbi verseny után Mattia Binotto csapatfőnök butának minősítette versenyzőinek ütközését. Ekkor nem kívánta senkire ráhúzni a vizes lepedőt, és elmondta, hogy elemezni fogják a videót és az adatokat.

„Szabadon küzdhettek egymás ellen. Ezzel tisztában voltak. Hagytuk őket versenyezni, mivel már bebiztosítottuk a második helyet a konstruktőrök pontversenyében. A pilóták bajnokságában egymás ellen harcolnak, döntsék el a küzdelmet a pályán. A szabad küzdelem azonban nem buta akciókat jelent, a csapattársaknak jobban kellene vigyázniuk egymásra” - mondta a Ferrari csapatfőnöke.

Mindeközben a Ferrari nem tulajdonított nagy jelentőséget annak, hogy az FIA a brazil verseny után vizsgálni kezdte a motorokat. Az elmúlt hetekben hoztak két egyértelműsítő határozatot a hajtóegységekkel kapcsolatban, miután a Ferrari riválisai gyanús tartották az olaszok erőfölényét.

Szerinted valóban sikerült rendezni a Ferrarinál lévő feszültséget?

Forrás:

BBC

További autós hírek

Ahogy arról korábban írtunk, Magyarország legnépszerűbb autója, a 2018-as komolyabb ráncfelvarrás után ismét megújul egy kicsit. Zöld rendszámot nyilván nem…

Olvasónk a szokásos, jogos mondattal nyomatékosította üzenetét: “Egy ilyen manőverért engem a helyszínen megbírságoltak volna” Igen ám, de most a…

Olvasónktól kaptuk a felvételt és a történetet. Ez a baj emberek! Senki nem akart direkt rosszat. A reakció viszont szinte…

Bűnügyi feladatai ellátása után szolgálati gépkocsijával indult vissza Üllőről fővárosi szolgálati helyére egy Pest megyei nyomozó, amikor a Budapest 10.…

Számos alkalommal posztolunk hazai büntetőfékezős eseteket is. Semmilyen előzmény, ami a közlekedésben ért sérelem, nem lehet indok arra, hogy efféle…

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Fittipaldi pózol a serleggel
2020. január 01.
Az alábbi pilóták számára nem ért véget az autóversenyzés a Száguldó Cirkusz elhagyása után.
Fisichella
2020. január 04.
Nem mindenki tudta kezelni a nagycsapatoknál jelentkező nyomást.