Eladnánk a szervezők a Genfi Autószalon rendezési jogait

Közzétéve:
2020-07-06, 20:20

A hírek szerint eléggé borsos árat kérnek, a Palexpo rendezvényközpont pedig sokallja az ajánlatot.

Egy héttel ezelőtt beszámoltunk arról, hogy veszélybe kerülhet a Genfi Autószalon jövője. A szervezők azóta közölték, hogy anyagi okok miatt 2021-ben nem tartják meg a rendezvényt. A helyzet most úgy fest, hogy szívesen eladnák a jogokat az eseménynek általában otthont adó Palexpo rendezvényközpontnak. A problémát elsősorban az jelenti, hogy a helyszín sokallja a közel 5 milliárd forintos vételárat.

Genfi Autószalon

A hírhez hozzátartozik, hogy a Genfi kanton egy 5,5 milliárd forint értékű kölcsönt ajánlott fel a szervezőknek, hogy fedezzék az utolsó pillanatban történt lemondás miatt keletkezett veszteséget. A pénzügyi támogatást azonban számos feltételhez kötötték. A kanton szerette volna megkapni a 2021-es Autószalon rendezési jogait, valamint 2021 júniusáig 330 millió forintnak megfelelő pénzösszeg visszafizetését követelték. A szervezők nem fogadták el felkínált kondíciókat, és visszautasították az ajánlatot. Közben a kiállítók többsége jelezte, hogy valószínűleg nem vesz részt a jövő évi seregszemlén.

Claude Membrez, a Palexpo vezérigazgatója elmondta, túlzásnak tartják a szervezők által kért összeget, és nem szándékoznak megvásárolni a jogokat. Jövőre egyáltalán nem rendezik meg az eseményt, a következő időszakban pedig kisebb méretű rendezvényben gondolkodnak, mivel az autós bemutatók veszítettek népszerűségükből.

Genfi Autószalon

A helyzet nem túl ígéretes, ám Membrez azt is hozzátette, hogy a végső döntést a Palexpo igazgatótanácsa hozza meg. A testület a következő két héten belül fog tanácskozni. A Palexpo egyébként mindenképpen szeretne autószalont tartani 2021-ben, mondván még egy kisebb léptékű rendezvény is több a semminél.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Kisfiú ül az autóban, mellette pedig két hostess az AMTS fesztiválon
2018. december 26.
Genf, Tokió, Detroit, New York, Balatonfüred. Mi a közös ezekben a városokban? Mindegyikük helyszínül szolgál egy kiemelkedő autós eseménynek 2019-ben (is)!
Genfi Autószalonos Tinder-játék!
2018. március 11.
A Genfi Autószalonon az autógyártók színe-java képviseltette magát. Az Alapjárat stábja már elmondta véleményét a látottakról, most rajtad a sor: ízlésednek megfelelően húzd jobbra vagy balra a 15 autót Genfben debütáló gépet!

További hírek