Veszélybe került a Genfi Autószalon jövője

Közzétéve:
2020-06-29, 16:13

Felszámolás alá kerülhet a rendezvény helyszíne, ha szeptemberig nem érkezik anyagi segítség.

Komolyan veszélybe került a Genfi Autószalon jövője, a nagy presztízzsel bíró rendezvénynek otthont adó Palexpo SA konferenciaközpont ugyanis súlyos anyagi gondokkal küzd.

Amikor a COVID-19 világjárvány februárban elérte Európát, a Genfi Autószalon szervezői a lehető legtovább halogatták az esemény elhalasztását. A döntést végül csak pár nappal a hivatalos megnyitó előtt hozták meg. Az autós seregszemlét minden évben a Palexpo SA rendezvénypalotában tartják, a helyszín pedig rendkívül nehéz helyzetbe került.

Sandro Mesquita, a Genfi Autószalon igazgatója a közelmúltban interjút adott egy helyi lapnak, melyben mindenféle kertelés nélkül beszélt a kialakult helyzetről. Az elmondottak alapján közel állnak a katasztrófához.

„Felszámolhatják a vállalatot, ha szeptemberig nem találunk valamilyen megoldást. A Palexpo SA márkanevet, részvényeket és eszközeinket is el kellene adnunk” - árulta el a főszervező.

Bugatti

Egy májusban kiadott sajtóközlemény arról számolt be, hogy a Palexpo SA egy 5,5 milliárd forintnak megfelelő kölcsönt utasított vissza, melyet a genfi önkormányzat folyósított volna. A szervezőknek a 2020-as veszteségek fedezésére, valamint a 2021-es esemény megszervezésére kellett volna a pénz. Az önkormányzat a rendezvény kiszervezését kérte a vállalattól, ebbe azonban a Palexpo SA nem ment bele.

„A Genfi Autószalon kiállítói támogatásukról biztosítottak bennünket, és javasolják, hogy szervezzük meg az eseményt 2022-ben” - áll a Palexpo SA közleményében.

Sandro Mesquita szerint nagyon nehéz lesz 2021-ben Genfben megtartani a seregszemlét, amennyiben a vállalat egyáltalán túléli a következő pár hónapot. A Genfi Autószalon jövőjét az önkormányzattal kötött megállapodás, vagy komoly befektetők megjelenése mentheti meg.

Frissítés: Azóta a szervezők kiadtak egy közeleményt, hogy a 2021-es Genfi Autószalon elmarad, mivel egy felmérésből azt a konklúziót vonták le, a kiállítók többsége inkább 2022-ben venne részt az eseményen.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Kisfiú ül az autóban, mellette pedig két hostess az AMTS fesztiválon
2018. december 26.
Genf, Tokió, Detroit, New York, Balatonfüred. Mi a közös ezekben a városokban? Mindegyikük helyszínül szolgál egy kiemelkedő autós eseménynek 2019-ben (is)!
Genfi Autószalonos Tinder-játék!
2018. március 11.
A Genfi Autószalonon az autógyártók színe-java képviseltette magát. Az Alapjárat stábja már elmondta véleményét a látottakról, most rajtad a sor: ízlésednek megfelelően húzd jobbra vagy balra a 15 autót Genfben debütáló gépet!

További hírek