Miután csatlakozott az újonnan alakult Mercedes Formula-1-es istállójához, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher 2010 januárjában kapott egy Mercedes-Benz C63 AMG kombit, amit aztán néhány hónappal később vissza kellett adnia az autógyártónak. A jármű most eladóvá vált, és igen drágán kelhet el a Bonhams párizsi aukcióján.

Az autót a Mercedes-Benz AG nevére jegyezték be Schlierenben (Svájc), de Schumachernek adták oda használatra. A fekete színű, fekete bőrbelsővel ellátott autó listaárát a beépített opciók több mint 20 000 euróval növelték. A C-osztály 2010. július 28-ig állt Schumacher rendelkezésére.

A jármű később egy svájci tulajdonoshoz került, aki 2011 és 2015 között közlekedett vele, mielőtt eladta egy németországi Mercedes-Benz mérnöknek. A kombi 2018-ban vándorolt a jelenlegi gazdájához, aki azt állítja, hogy csak a nyári hónapokban használta az autót. Azt biztosan tudjuk, hogy tavaly márciusban átment a műszaki vizsgán Németországban.

A 151 894 km-es futásteljesítménnyel árverésre kerülő járművet a párizsi Les Grandes Marques du Monde aukción értékesítő Bonhams állítása szerint négy új gumiabroncs is jár az autó mellé, ami az eladás előtt átesik egy újabb alapos vizsgálaton a Daimler jóvoltából. Az aukciósház becslése szerint a 2010-es évjáratú Mercedes-Benz C63 AMG kombi 50 és 100 ezer euró (18 és 37 millió forint) közötti áron kelhet el.