Ha megkérdezed az autórajongókat arról, hogy melyik a kedvenc filmes kocsijuk, legtöbben valószínűleg a James Bond-filmekből ismert Aston Martin DB5-öt, a Vissza a jövőbe trilógiában szereplő DeLorean-t vagy a Halálos iramban széria valamelyik járgányát mondanák. Egy biztos, keveseknek jutna eszébe az 1995-ös Dredd bíró című Sylvester Stallone-filmben szereplő páncélozott taxik egyike.

A Land Rover 31 futurisztikus járművet gyártott a 2139-ben játszódó alkotáshoz. Az egyik ilyen darab most új gazdáját keresi.

futurisztikus taxi

A jövőtaxik alapjául a hetvenes évek egyik elterjedt katonai járműve, a Land Rover 101 Forward Control szolgált. A 3,5 literes, V8-as motorral ellátott teherautó többek közt a brit hadsereg tagjai számára teljesített jó szolgálatot.

futurisztikus taxi

Az eladásra váró autó 2003-ban a CES szórakoztató elektronikai kiállításon fődíjat nyert a JBL hangrendszerével. A járművet hirdető Craigslist szerint a motor működőképes állapotban van, ám a futurisztikus taxinak nincsen engedélye a közúti forgalomban való részvételre.

futurisztikus taxi beltere

Az autó ára 25 ezer dollár, ami forintba átszámítva 7,7 milliós összegnek felel meg.