Elektromos autó támogatás a taxisoknak és a Magyar Postának, rászorultsági alapon

Közzétéve:
2019-07-14, 06:50

Átszabná a kormány a jelenleg életben lévő elektromos autó támogatási rendszert

Újabb lépéseket próbálnak tenni a villanyosítás irányába. Palkovics László az Innovációs és Technológiai Miniszter elmondta, hogy a jelenleg életben lévő támogatási rendszert nagyban átalakítanák. Az aktuális rendelet szerint elektromos autónként mindenki 1,5 forintos vissza nem térítendő támogatást vehet fel. Tekintve, hogy egy elektromos autó ára 7-10 millió forint a jelenlegi rendszer ismételten csak a tehetősebb réteget támogatja. De ez most csak megjegyzésként hangzott itt el.

Elektromos autó töltés közben, a töltőoszlop mellett.

Mivel a Magyar Posta és a taxi vállalatok azok a cégek, amelyek a legnagyobb járműflottát kezelik az országban, elsősorban nekik lenne optimális a támogatás. Ezzel elérnék, hogy legalább a városon belül közlekedő járműveik terheljék mérsékelt szinten a környezetet. A miniszterelnök úr elmondta azt is, hogy a napokban bejelentett elektromos busz stratégia részeként szeretnék elérni, hogy a 25 ezer főnél több lakost számláló városokban 3 éven belül csak és kizárólag elektromos buszok közlekedjenek. Ezen cél elérésének része továbbá, hogy a következő 10 évben 7500 buszt cserélnének elektromosra. A gyártási oldal mind itthon mind pedig külföldön fel van készülve erre a mennyiségre.

A nagycsaládosok ráharaptak a támogatásra, meg lehet, hogy az elektromos terv is hasonlóan beválik? További újdonságokat az autóipar világából hírműsorunkban találsz!

HVG

Kapcsolódó írások

2018-as Renault Zoe elölről
2019. február 18.
A kormány ösztönzi az embereket a villanyos járművek használatára, ám az ehhez tartozó infrastruktúra pár kanyarral le van maradva
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek