Ráharapott a magyar lakosság az autóvásárlási támogatásra

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-08, 10:58

Néhány nap alatt több ezer igénylés futott be.

Egy hét alatt több mint 2,5 ezren igényelték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását. Az idén 5 milliárd, jövőre pedig 10 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben, de a pénz nem fogy el, ha többre lesz szükség, akkor többet is tud szánni rá a kormány – hangoztatta Novák Katalin családügyi államtitkár.

A támogatást az államkincstárnál kell igényelni, majd 6 hónap áll rendelkezésre az adásvételi szerződés megkötésére. A legfeljebb 2,5 millió forintot nem kell megelőlegezni, a kincstár az autókereskedővel intézi majd a folyósítását, és a pénz teljes mértékben önerőként is felhasználható, amennyiben hitelre is szükség van a jármű megvásárlásához.

Egy család utazik az autóban

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását ki lett terjesztve a legfeljebb egy éve forgalomba helyezett és maximum kétezer kilométert futott tesztautókra is, és a kedvezmény összevonható az elektromos autó támogatással is. Nagycsaládosnak számít az, aki legalább három gyermek után családi pótlékra jogosult.

A kedvezménnyel egyedülálló szülők is élhetnek, és nincs semmilyen jövedelmi korlát. A támogatásért cserébe egy Családbarát Magyarország feliratú matricát kell kiragasztani a hátsó szélvédőre, továbbá a vásárlástól számítva három évig nem lehet eladni az autót.

Kíváncsi vagy, milyen autókat vásárolhatsz meg állami kedvezménnyel? Tanulmányozd a Porftolió listáját, Dacia Lodgytól Mercedes-Benz GLS-ig széles a választék.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

MTI

Kapcsolódó írások

Az Üvegtigris 3 forgatásán használt Lada oldalról fotózva
2020. július 08.
Dunakeszin vár új gazdájára a 60 lóerős négykerekű.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek