Ráharapott a magyar lakosság az autóvásárlási támogatásra

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-08, 10:58

Néhány nap alatt több ezer igénylés futott be.

Egy hét alatt több mint 2,5 ezren igényelték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását. Az idén 5 milliárd, jövőre pedig 10 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetésben, de a pénz nem fogy el, ha többre lesz szükség, akkor többet is tud szánni rá a kormány – hangoztatta Novák Katalin családügyi államtitkár.

A támogatást az államkincstárnál kell igényelni, majd 6 hónap áll rendelkezésre az adásvételi szerződés megkötésére. A legfeljebb 2,5 millió forintot nem kell megelőlegezni, a kincstár az autókereskedővel intézi majd a folyósítását, és a pénz teljes mértékben önerőként is felhasználható, amennyiben hitelre is szükség van a jármű megvásárlásához.

Egy család utazik az autóban

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását ki lett terjesztve a legfeljebb egy éve forgalomba helyezett és maximum kétezer kilométert futott tesztautókra is, és a kedvezmény összevonható az elektromos autó támogatással is. Nagycsaládosnak számít az, aki legalább három gyermek után családi pótlékra jogosult.

A kedvezménnyel egyedülálló szülők is élhetnek, és nincs semmilyen jövedelmi korlát. A támogatásért cserébe egy Családbarát Magyarország feliratú matricát kell kiragasztani a hátsó szélvédőre, továbbá a vásárlástól számítva három évig nem lehet eladni az autót.

Kíváncsi vagy, milyen autókat vásárolhatsz meg állami kedvezménnyel? Tanulmányozd a Porftolió listáját, Dacia Lodgytól Mercedes-Benz GLS-ig széles a választék.

Forrás:

MTI

További autós hírek

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.
2019. január 11.
A sebesség szerelmese vagy? Akkor ez a lista biztosan tetszeni fog
2019. április 18.
Szaúd-Arábiában úgy gondolta egy gazdag arab, hogy kedvenc boltjához még a plázában se gyalog megy