Elektromos rollerrel csapatta a 4-es főúton a vakmerő fiatalember

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-23, 12:28

Bukósisak volt az emberünkön, cserébe láthatósági mellényt nem húzott.

A Szolnok és környéke útinform osztotta meg a Facebbok-oldalán azokat a képeket, amelyeken egy fiatalember látható, aki az amúgy járművekkel gyakran zsúfolt 4-es számú főúton közlekedett elektromos rollerrel, ráadásul úgy, hogy indulás előtt nem vett magára láthatósági mellényt. Sisak legalább volt rajta, annak hiányát nem lehet a szemére vetni.

Elektromos rollerrel közlekedő férfi a 4-es főúton

A Szolnok TV beszámolója szerint ugyanezt a férfit többen és többször is látni vélték már Szolnok belvárosában, ahol nem éppen lassan szokott közlekedni a nem mindennapi eszközével.

Hihetetlen: rollerrel a 4-es főúton! Elképesztő fotót lőttek nemrégiben, amit a Szolnok és környéke útinform osztott...

Közzétette: Szolnok TV – 2020. szeptember 22., kedd

Az első e-rollerek 2017-ben bukkantak fel, utána rohamos tempóban terjedtek el a nagyvárosokban, aminek a környezetvédők örültek, de a gyalogosoknak és az autósoknak egyre többször gyűlt meg a bajuk az e-rolleresekkel, emiatt az eszköz nagyon gyorsan közutálat tárgya lett. Erzsébetváros ez év elején jelezte, hogy begyűjti azokat a rollereket, melyek akadályozzák a gyalogosforgalom akadálymentes haladását.

A koronavírus-járvány első hullámakor egy időre eltűntek az e-rollerek Budapestről, hiszen azokkal általában a külföldi turisták szoktak közlekedni, májusban azonban újra felbukkantak ezek az eszközök a nagyvárosokban az autósok bánatára.

Lime roller Budapesten

Az elektromos rollerekre vonatkozóan egyáltalán nem egyértelmű a szabályozás. A KRESZ szigorú értelmezése és a rendőrség korábbi nyilatkozatai alapján is vezetői engedéllyel vezethető, segédmotoros kerékpárnak minősül az e-roller (ebből kiindulva kötelező biztosítással is rendelkeznie kellene). Ez azt jelenti, hogy csak bukósisakkal, vezetői engedéllyel és kötelező felelősségbiztosítással vezethető. Az elektromos rollerrel közlekedő személlyel szemben az intézkedő rendőr alkoholszondát is alkalmazhat, vagyis aki részegen közlekedik ezzel az eszközzel, azt a személyt megbüntetheti a hatóság. Lakott területen belül a segédmotoros kerékpár nem mehet a kerékpárúton, vagyis elviekben az elektromos roller sem közlekedhet ott.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Szolnok TV

Kapcsolódó írások

7. Szocijármű Kiállítás és Nosztalgia Találkozó Szolnok Barkas B1000 autószállító
2019. augusztus 05.
A hajdani KISZ tábor területén egy délelőtt erejéig idén is összegyűltek a szocialista autóipar veterán remekei.
Elektromos rollerek
2020. január 22.
Talált tárgyként lesznek kezelve a járőkelőket irritáló rollerek.

További hírek