Erzsébetváros mostantól begyűjti a gyalogosokat akadályozó e-rollereket

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-22, 07:28

Talált tárgyként lesznek kezelve a járőkelőket irritáló rollerek.

Eszméletlenül sok panasz érkezett a VII. kerületi önkormányzathoz az elektromos rollerekkel kapcsolatban, ezért a jövőben Erzsébetváros be fogja gyűjteni a szanaszét hagyott e-rollereket.

A kerületben lakóknak már nagyon elegük van a gyalogos forgalmat akadályozó elektromos rollerekből, ezért arra kérték Erzsébetváros vezetőit, hogy végre kezdjenek már valamit a helyzettel. A panaszáradat cselekvésre kényszerítette a döntéshozókat, a jövőben Erzsébetváros jegyzője talált tárgyként tartja majd nyilván a szerteszét hányt e-rollereket, amelyeket magánál is tart addig, amíg arra lehetősége van.

Elektromos rollerek a járdán
Fotó: Michael Macor/The Chronicle

Az erzsébetvárosi önkormányzat azt állítja, hogy nem szemétkedni akar, egyszerűen a helyzet normalizálására törekszik. A Polgármesteri Hivatal egyébként finoman jelezte a közleményében, hogy a szolgáltatás bevezetése előtt nem ártott volna megkérdezni a kerületben élőket arról, hogy az újdonság nem zavarja-e őket, nem okoz-e gondot a mindennapi életükben.

Az elektromos rollerek gyakorlatilag minden nagyvárosban bosszúságot okoznak a gyalogosoknak, Franciaországban annyira elfajult a helyzet, hogy be is tiltották az elektromos rollerezést a járdán. Bécsben pedig már azon gondolkodnak, hogy bizonyos időszakokban korlátozni kellene az e-rollerek használatát.

Az autós világ  friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

szmog az Erzsébet híd felett Budapesten
2019. május 30.
Az Euro 5-ös dízeleket is korlátozzák majd a szmogriadó alatt  
elektromos roller
2019. szeptember 18.
Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg világszerte, nincs ez másként Budapest utcáin sem. Ezen járművekről, illetve használatukról megoszlanak a vélemények. Íme néhány dolog, ami eloszlatja a kételyeket és megkönnyíti az együttélést!

További hírek