Néhány pillanatra állt meg a kocsijával a XIII. kerületi Tátra utcában az a férfi, akit január 12-én megbírságoltak a közterület-felügyelet munkatársai. A probléma csak annyi volt, hogy a közteresek elfoglaltak egy mozgássérült parkolót, miközben a tízezres csekket írták.

„Azért álltam meg, hogy egy 30 kilós pakkot beemeljek az autóba. Bár senkit nem zavartam ott, és tábla sem tiltotta, amikor visszatértem a kocsihoz a csomaggal, már töltötték a csekket 10 ezer forintról a közterület-felügyelők. Hiába mondtam nekik, hogy csak berakom az autóba a csomagot, azt mondták, hogy itt nem lehet megállni, a szabály az szabály. Természetesen a kirótt büntetést kifizetem, ám azt felháborítónak tartom, hogy míg egy 10 ezer forintos csekket írnak, ők egy százezres szabályt szegnek meg” – mesélte a megbüntetett sofőr a Blikknek.

Mozgássérült parkoló
Kép: Illusztráció

Mielőtt a dolgára indult volna, a feldúlt fiatalember megkérdezte a közteresektől, hogy miért álltak be a rokkantaknak fenntartott parkolóhelyre.

„Azt mondták, ha a sofőr a kocsiban marad, be lehet állni akkor is, ha nincs rokkantkártya. Gyanús volt ez nekem, így több közterület-felügyeletet hívtam fel és kérdeztem meg erről – kihagyva azt, hogy a kollégáikról van szó –, ám sehol nem mondták, hogy szabályos lenne így parkolni”.

A közterület-felügyelet vezetője csak annyit mondott a lapnak, hogy véleménye szerint a kollégái nem követtek el semmilyen szabálytalanságot. Ugyanakkor a XIII. kerületi Rendőrkapitányság szabálysértés miatt eljárást indít a közteresek ellen.